Pe Thalia publicul o recunoaște atât din telenovelele în care a jucat, cât și de pe scenă. Mereu zâmbitoare și pozitivă, cântăreața nu trădează boala ce o chinuie de 12 ani și din cauza căreia s-a aflat la un pas de moarte.

Simptomele și-au făcut apariția în apropiere de nașterea fetiței sale, Sabrina, manifestându-se prin oboseală, dureri mari ale mușchilor și încheieturilor, plus transpirație excesivă. După efectuarea mai multor analize, chiar la patru laboratoare, Thaliei i s-a pus diagnosticul Lyme.

Boala Lyme i-a apărut artistei după o mușcătură de căpușă în anul 2007, afecțiune îngrijorătoare pentru aceasta. De atunci, vedeta are mare grijă când iese în aer liber, spray-ul contra insectelor fiind de nelipsit și își sfătuiește și fanii să se țină departe de mușcăturile insectelor, susținând că una este suficientă pentru a declanșa boala.

Pentru a ține afecțiunea Lyme sub control, Thalia a luat multe medicamente și atenționează publicul despre cât de greu este să lupți cu aceasta. Totodată, artista s-a alăturat provocării Lyme Disease Challenge în urmă cu patru luni și își îndeamnă urmăritorii de pe instragram să se informeze și să-i susțină pe cei care suferă de boala Lyme. Provocarea lansată a fost ca fiecare să muște câte un lime și să posteze pe rețelele de socializare fotografiile, reprezentând astfel suport pentru cei aflați în asemenea suferință.