Testele de inteligență pot stabili capacitatea cognitivă în viața de toate zilele a individului. Aceasta este o metodă care face parte din diagnosticul psihologic, ea stabilește gradul de inteligență al unei persoane.
Cu siguranță la prima vedere crezi că e ceva cât se poate de simplu. De fapt, s-ar putea să fie o iluzie, pentru că e mai greu decât pare și este posibil să te înșeli.
Privește atent fotografia
Uită-te bine care dintre cele trei forme și vei vedea că nu este un cerc perfect. Să iei compasul și să desenezi pe ecran, ar fi riscant. Totuși, aruncă o privire mai atentă. Timpul pe care ar trebui să-l aloci este de cinci minute.
Acum că te-ai concentrat asupra imaginii și ai luat o hotărâre în privința răspunsului pe care îl consideri corect, ei bine, varianta corectă este figura albastră. Nu e un cerc perfect, ci unul care se îndreaptă spre oval.
Fericire VS Inteligență
Un studiu publicat in British Journal of Psychology arată că persoanele a căror coeficient de inteligență este peste medie, adică peste 115, preferă singurătatea, iar inteligența afectează fericirea oamenilor.
Întrebările la care au vrut sa răspundă cercetătorii vizează dacă și în ce fel inteligența afectează fericirea oamenilor și de ce persoanele cu un IQ ridicat se simt mult mai bine atunci când sunt singure.
Primul rezultat găsit în urma studiului a fost legat de persoanele care locuiesc în comunități restrânse. Conform studiului, participanții au înregistrat un nivel mai înalt al fericirii spre deosebire de cei care locuiesc în orașe mai mari. De asemenea, participanții aflați în ambele cazuri au mărturisit faptul că se simt cel mai bine atunci când sunt înconjurați de prietenii apropiați.
Nu s-a putut remarca același lucru și în cazul persoanelor cu un coeficient de inteligență ridicat. Din perspectiva acestora, gradul lor de fericire este direct proporțional cu perioadele de singurătate. Cu cât sunt înconjurați de prieteni mai des, cu atât mai scăzut este nivelul acestora de fericire.