Tesla Inc. a inițiat procesul de rechemare a 3.878 de vehicule Cybertruck din cauza unei probleme detectate la pedala de accelerație, care s-ar putea desprinde și bloca în timpul conducerii, conform anunțului făcut de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA. Situația prezintă un risc crescut de accidente din cauza posibilității de accelerare neintenționată a vehiculului.

Conform NHTSA, Tesla va oferi reparații sau înlocuiri gratuite pentru ansamblul afectat al pedalei de accelerație, cu notificări oficiale ce urmează să fie trimise proprietarilor afectați prin scrisori poștale în luna iunie. Această acțiune vine în contextul în care livrările modelului Cybertruck, inițial întârziate două ani din cauza problemelor de producție și a constrângerilor de aprovizionare, au început la finalul anului trecut.

Tesla se confruntă cu scăderi pe piața de capital, acțiunile companiei înregistrând o depreciere de aproape 3% vineri. Aceasta continuă tendința negativă observată de-a lungul a cinci sesiuni consecutive, cu o pierdere totală aproximativă de 14%.

În primul trimestru al anului 2024, Tesla a avut trei rechemări care au afectat circa 2,4 milioane de vehicule. Totuși, majoritatea problemelor care au condus la rechemările anterioare au fost soluționate prin actualizări de software realizate over-the-air, o metodă eficientă care reduce necesitatea intervențiilor fizice la vehicule. Unul dintre cazurile recente a implicat rechemarea a aproximativ 2,2 milioane de vehicule din SUA din cauza unei probleme legate de dimensiunea fontului folosit pe luminile de avertizare. Separat, NHTSA a ridicat nivelul de investigație privind pierderile servodirecției la vehiculele Tesla, trecându-l la statutul de analiză tehnică.