Compania Tesla a anunțat că va reduce cu peste 10% forța sa de muncă la nivel global, o măsură dureroasă luată în contextul scăderii vânzărilor și al intensificării competiției pe piața vehiculelor electrice. Declarația a fost făcută într-un document intern obținut de Reuters, marcând o schimbare dramatică de strategie pentru cel mai mare producător auto în funcție de capitalizarea bursieră, ce număra 140.473 de angajați la sfârșitul anului trecut.

‘În condițiile în care pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect în vederea reducerii costurilor și a sporirii productivității. Ca parte a acestor eforturi, am efectuat o revizuire a modului de organizare și am luat decizia dificilă de a reduce cu peste 10% forța de muncă la nivel global’, a declarat Elon Musk, directorul general al Tesla.

În ciuda solicitărilor de comentarii, reprezentanții Tesla nu au oferit deocamdată un răspuns. Acțiunile companiei au înregistrat o scădere de 0,3% în predeschiderea sesiunii de tranzacționare de luni de la Bursa de la New York. O reducere în vânzări se prefigurează pentru anul 2024, reflectând impactul dobânzilor ridicate asupra cererii consumatorilor și creșterea concurenței din partea producătorilor de vehicule electrice din China, în contextul în care această națiune deține cea mai mare piață auto la nivel mondial.