Reclamă
Reclamă

Săptămâna aceasta, ISIS a atacat o stație importantă de petrol dintr-o regiune a Irakului. Acest loc este cunoscut pentru faptul că a fost în trecut unul dintre principalele surse de venit ale grupului terorist.

Acest atac este văzut de specialiști drept un semn că ISIS s-a întors. Se pare că teroriștii își aleg anumite ținte, simboluri ce au drept scop să atragă atenția asupra lor.

De asemenea, grupul urmărește să zbuciume viața socială din localitățile din Irak, țintind către anumite personalități. Conform afirmațiilor oficiale, atacul asupra unei persoane alese cu grijă poate să impacteze stabilitatea comunității dintr-o regiune, având un efect de lungă durată. Ei urmăresc să creeze haos în aceste zone, pentru ca ulterior să le fie mai ușor accesibile.

Pe lângă teritoriile din Irak, o altă zonă visată de ISIS este granița cu Siria. În ultima perioadă, atacurile lor au fost mult mai sofisticate. Ei țintesc în special zonele unde au fost reabilitate pacea și forțele de securitate, tocmai pentru a crea un efect mai puternic.

Reclamă

Aceste atacuri pot fi asociate și cu situația sensibilă de la ganița Siriei cu Turcia, unde erau cele mai importante închisori unde erau prinși membrii ISIS. Se pare că teroriștii au profitat de luptele din zonă, iar mai mult de 100 dintre ei au reușit să evadeze. Până în prezent, ei nu au fost prinși, iar trupele de securitate nu au nici o bănuială unde ar putea fi.

Concluzia acestor incidente este una singură: ISIS s-a întors și încearcă să câștige din nou teritorii și să creeze haos.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro