Teroriștii Hamas ar fi fost instruiți cum să tortureze ostaticii. Armata israeliană a descoperit un ghid de tortură a civililor, pe care mercenarii lichidați îl aveau asupra lor. În plus, au fost găsite ghiozdane cu explozibili în apropierea Fâșiei Gaza.

Soldații israelieni au descoperit mai multe ghiozdane în apropierea Fâșiei Gaza, în care erau ascunși explozibili. Aceste ghiozdane erau de fapt capcane, iar explozibilul era în cantități mari.

Existau și mecanisme adiționale care amplificau pericolul. Descoperirea acestor ghiozdane a arătat că teroriștii Hamas aveau intenția de a lua prizonieri și, în special, copii.

Numărul victimelor și situația dramatică în spitale

Teroriștii Hamas au luat peste 200 de ostatici și au ucis peste 1.400 de oameni. Situația în spitalele din Gaza este una dramatică, cu materiale insuficiente pentru acoperirea morților și stocuri de medicamente și provizii care se diminuează pe zi ce trece.

Medicii se luptă să salveze vieți, dar sunt copleșiți de numărul mare de răniți. Cadavrele sunt stivuite în curțile exterioare ale spitalelor, iar rudele plâng de durere.

Teroriștii Hamas ar fi fost învățați de un ghid cum să tortureze ostaticii. Copiii israelieni, principalele ținte Arhivă presă

Spitalele din Gaza și nevoia disperată de provizii

Israelul susține că a vizat zonele din apropierea spitalului pe baza informațiilor care indicau prezența unui lider Hamas în zonă. Această acțiune a dus la moartea a peste 100 de persoane. Cu toate acestea, oficialii ministerului sănătății controlat de Hamas susțin că loviturile aeriene au ucis civili nevinovați.

Spitalele din Gaza se confruntă cu o nevoie disperată de provizii. Primele 20 de camioane cu ajutoare care au reușit să intre în Gaza din Egipt nu au fost suficiente pentru a acoperi necesitățile. Combustibilul nu a mai intrat în Gaza de la începutul conflictului, iar spitalele se bazează pe generatoare pentru a avea electricitate.