Terorismul nu doarme în perioada pandemiei. SUA adoptă acțiuni de combatere

Gruparea ultranaţionalistă ortodoxă din Rusia, care se numește Mişcarea Imperială Rusă, a fost declarată o organizație teroristă. Sursele spun că aceasta ar fi fost implicată în mai multe activități ilegale care încurajau actele de violență împotriva anumitor categorii rasiale.

Nathan Sales, coordonatorul luptei antiteroriste din cadrul Departamentului de Stat american,  susține că este prima dată când suprematiștii albi au fost numiți teroriști. Acuzațiile la adresa acestei grupări sunt foarte grave, potrivit sursei citate, membrii acesteia ar fi fost implicați în mai multe manifestări cu caracter violent.

„Este prima dată când Statele Unite desemnează ca teroriști suprematiștii albi, ceea ce ilustrează la ce punct actuala administrație ia această amenințare în serios […] Oferă pregătire paramilitară neo-naziştilor şi suprematiştilor albi.”

Specialiștii americani susțin că nu trebuie să fie mai puțin vigilenți în acestă perioadă, încă din 2015 s-a observat o creștere a actelor teroriste, care ar avea la bază motivații care țin de condiția umană a persoanelor vizate, mai exact este vorba de :

atacurile care „vizează oameni din cauza rasei sau religiei lor în locuri precum Pittsburgh, Poway sau El Paso.”

Acuzațiile au lovit puternic organizația, fapt pentru care a și fost închisa. O asemenea decizie presupune și punerea sechestrului pe bunurile societății în cauză, Departamentul Trezoreriei al SUA îngheaţă orice active ale acesteia. Prejudiciul, în cazul de față, este foarte mic, pentru că organizația nu se axează foarte mult pe aspectul economic și nu are fonduri financiare mari.

Unul dintre cele mai marcante acte teroriste desfășurate pe teritoriul american este cel care a avut loc în data de 11 septembrie 2001. Au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite în dimineața zilei de 11 septembrie, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Două dintre ele le-au prăbuși în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți oameni care lucrau în clădirile de birouri.

Terorismul este una dintre marile probleme cu care Statele Unite ale Americii se confruntă chiar și în contextul pandemic din prezent. Se pare că nu se relaxează cu privire la acest aspect deloc, precauția lor a crescut foarte mult, atacurile teroriste fiind unele dintre cele mai de temut forme de violență din societățile puternic dezvoltate și nu numai.

Lasă un răspuns

sursa foto: a1.ro

Dan Negru face previziuni sumbre: “Eu o să fiu cel mai lovit după ce trece pandemia.”

Ștefan Nanu, copilărie printre „aburi de alcool”: „Părinții mei aveau darul beției. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție”