Termoscanarea este o procedura aplicată în raport cu măsurile impuse de autorități pentru această perioada. Astfel, marile magazine s-au conformat și au inclus această acțiune în activitatea zilnică. Mulți dintre cetățeni însă sunt revoltați și sutin că termoscanarea este ilegală.

Reclamă

Termoscanarea, act medical intim

Termoscanarea a devenit în ultimele zile unul dintre principalele subiecte pentru mulți dintre cetățenii României. Dacă de o parte sunt cei care acceptă măsură de a li se lua temperatura, de cealaltă parte sunt persoanele care consideră acest act unul impropriu. mai mult, aceștia invocă faptul că luarea temperaturii este un act medical intim. În concluzie, în opinia acestora ar trebui luată în anumite circumstanțe de intimitate. Judecătorul Cristi Danileț, răspunde în cazul acestor idei și declara că nu este nimic ilegal în termoscanare.

”În legislaţia cu privire la sănătate se prevede în mod clar ce este intervenţie medicală şi în ce unităţi se desfăşoară această. Nu are nicio legătură cu operaţiunea de măsurare a temperaturii care se practică în unele supermarketuri sau în instituţiile publice. Aşadar, avem o lege pe care cu toţii trebuie să o respectăm. Este o lege care obligă angajatorii să măsoare temperatura angajaţilor în momentul întrării în unitate că un mijloc de prevenire. Nu stă nimeni să stabilească dacă eşti bolnav sau nu, dacă suferi de covid sau ai o simplă febră, sau dacă doamnele sunt într-o anumită perioadă a lunii. ” a declarat judecătorul cristi Danileț.

 

A refuzat procedura și a fost încătușat

Termoscanarea este în opinia jduecatorului Cristi Danileț  o simplă metodă de precauție care este și prevăzută de lege. Celebrul judecător declara că  măsură trebuie acceptată de către români atât timp cât va fi în vigoare. În ultimele ore a circulat pe internet câteva imagini în care un bărbat care refuză acesta procedura este încătușat. Filmulețul a fost urcat pe Youtube, însă veridicitatea acestuia este una îndoielnică. Mergând pe firul poveștii, momentul este surpins cu o camera video profesională.Cei care ”se răzvrătesc” măsurii par a fi actori care intenționat opun rezistență termoscanarii.

Termoscanarea, act medical intim?