Reclamă

O altă hidrocentrală din țara noastra a fost vândută recent pe o sumă importantă. Este vorba despre hidrocentrala de la Mintia, Hunedoara. Tranzacția a fost făcut făcută chiar înainte de Anul Nou, pe 27 Decembrie.

Detaliile tranzacției care a vizat termocentrala Mintia

Termocentrala de la Mintia a inttat oficial în proprietatea arabilor după procedura de vânzare. Mai concret, compania Mass Energy Global Rom, a cărora baze au fost puse anul trecut deține acum și termocentrala de la Mintia.

Firma respectivă este coordonată de un afacerist de origine iordaniană  pe nume Ahmad Ismail Saleh.

Arabul a achitat pe data de 27 Decembrie suma totală cu care termocentrala din Hunedoara a fost vândută. Este vorba despre suma de 91, 23 de milioane de euro.

Ministerul Energiei are calitatea de acționar în cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Astfel,prin reprezentanții lui, acesta a impus o serie de condiții noului proprietar. Mai exact, investitorul trebuie să relanseze producția de energie din cadrul termocentralei.

Investitorul arab trebuie să se angajeze ca până la final de 2026 să mărească simțitor capacitatea energetică. Astfel, termocentrala de la Mintia trebuie să aibă o putere instalată de minim 1290 MWH. Din aceștia, minimum 800MWH trebuie să fie în bandă pe gaz, dar și energie regenerabilă.

Noul investitor de la Hunedoara are experiență notabilă în domeniu. In 2010, acesta a fost menționat de Financial Times ca având o implicare în sectorul energetic din Irak și Kurdistan.

Odată cu investiția de la Mintia vor fi create și noi locuri de muncă. Societatea deținută de arabul Ismail Saleh are peste 2500 de angajați în acest moment.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro