Escrocherii cu bilete la meciurile naționalei au apărut online, imediat după victoria României cu Ucraina la Campionatul European de Fotbal. Rețelele de socializare sunt invadate de mesaje prin care oamenii cer bilete la meciurile împotriva Slovaciei și Belgiei, fenomen exploatat rapid de escroci care vând bilete false sau la suprapreț.
În doar 24 de ore de la meciul inaugural al României, pe grupurile de Facebook au fost postate peste 200 de mesaje cu oferte de vânzare de bilete. Prețurile au atins valori exorbitante de 250, 300 sau chiar 400 de euro pe bilet, în condițiile în care aceleași bilete inițial au costat doar 30 sau 60 de euro.
Pe lângă biletele vândute la prețuri exagerate, există și mesaje din partea persoanelor înșelate. Oamenii povestesc cum au plătit sume mari de bani, iar escrocii au dispărut fără urmă. Un exemplu concret implică un bărbat care a transferat 450 de euro unui vânzător, doar pentru ca acesta să-și șteargă toate mesajele după ce a primit banii.
În alte cazuri, când clienții solicită mai multe detalii, cum ar fi factura sau poze cu biletul, escrocii pretind că biletele au fost deja vândute și nu mai sunt valabile. Aceasta este o modalitate prin care evită să ofere dovada biletelor autentice.
Important de reținut este că, în teorie, toate biletele pentru meciurile României sunt deja epuizate. Dacă totuși vor mai fi disponibile bilete la vânzare, acestea vor apărea doar pe site-ul oficial al UEFA. Aceasta este singura sursă sigură pentru achiziția de bilete, evitând astfel potențialele escrocherii.
Pe același site, UEFA publică și prețurile oficiale ale biletelor, oferindu-vă posibilitatea să calculați supraprețul în cazul în care decideți să cumpărați de la un terț. Astfel, veți ști exact cât profit face vânzătorul, dacă decideți să achiziționați bilete la prețuri mai mari.