Scenarii controversate legate de dezastrul natural din Turcia ies constant la iveală

Omenirea s-a confruntat în ultimii ani cu situații prin care nimeni nu ar fi crezut că am putea trece într-un prezent atât de înaintat pe scara evoluției. O pandemie, un război purtat cu arma în mână, incendii uriașe de vegetație în Grecia, cutremure. Tot acest tablou trăit pe viu îi determină pe mulți să caute explicații pentru ceea ce apare în calea noastră. Astfel, teorii ale conspirației sunt scoate la înaintare, mai ales în mediul online.

Teorii ale conspirației despre cutremur și misteriosul HAARP

Turcia s-a confruntat cu un dezastru natural uriaș care a avut la bază nu unul ci două cutremure cu magnitudine mare. Primul a avut 7,8 pe scara Richter în timp ce al doilea 7,5. Ambele au răpit mii de vieți omenești și au lăsat în urmă pagube materiale enorme.

În fața acestor fenomene, oamenii înțeleg cât de expuși pot fi în orice clipă unui astfel de deznodământ. Mulți oameni sunt convinși că acesta a fost un semn divin spre trezirea și întoarcerea la valori creștine. Alții sunt de părere că ambele cutremure fac parte din semnalele care prevestesc Apocalipsa.

Sursa: Social media

De asemenea, alți conspiraționiști susțin că la baza acestui dezastru natural ar sta mâna de om. Cum? Prin prisma constroversatului sistem HAARP.  Mai concret, a tehnologiei americane care se ocupă cu monitorizarea sistemelor ce țin de climă. În engleză, High frequency active auroral research program, are la bază o tehnologie secretă de a acționa.

Astfel, aceste teorii ale conspirației atât de vehiculate în prezent în mediul online, lasă de înțeles că dezastrele ar fi fost programate. Au apărut și asocieri în acest sens. Mai multe imagini cu lumini apărute pe cer chiar înainte de cutremure. Acestea ar fi fost „debutul” tehnologiei în cadrul dezastrului.

Bineînțeles, astfel de teorii nu pot fi susținute de dovezi palpabile. De altfel, unii sunt de părere că luminile respective nu ar fi fost decât simple descărcări electrice cauzate de vremea instabilă.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.