În mediul online circulă o tentativă de fraudă prin intermediul unei false oferte oferită de Kaufland România. Toți oamenii care primesc astfel de mesaje trebuie să se ferească de următorul mesaj pentru a nu fi victima infractorilor online.

Tentativă de fraudă în numele Kaufland

Numele şi logo-ul companiei Kaufland România au fost folosite fraudulos şi abuziv în cadrul unei campanii online false, care urmărește inducerea în eroare a publicului. Concursul fals este reprezentat sub forma unui chestionar care îi invită pe cei care îl accesează să răspundă la 4 întrebări despre Kaufland. Ei spun că vor primi la final un card cadou în valoare de 2.000 de lei.

Mesajul care circulă în mediul online este următorul:

 “Kaufland celebrează cea de-a 54-a aniversare de cadouri limitate la tombolă! Prin chestionar, veți avea șansa să obțineți Un card cadou în valoarea de 2000 lei”- tentativă de fraudă.

Nu accesa aceste link-uri sub nicio formă

Ulterior, utilizatorii sunt redirecționați către link-uri precum mugualty.top/kaufland-de, silencetribute.top/kaufland-de, luncheonlimp.top/kaufland-de, telleringral.top/kaufland-de, falsehorfume.top/kaufland-de și ministerialseduce.top/kaufland-de. Acestea nu aparțin companiei Kaufland.

Tentativă de fraudă în numele Kaufland! Nu accesați sub nicio formă aceste link-uri

Compania recomandă clienților care vor să vadă ofertele Kaufland sau să se înscrie la concursuri oficiale derulate de organizație să acceseze doar link-urile publicate pe website-ul www.kaufland.ro sau pe canalele oficiale de social media www.facebook.com/kaufland.romania, www.instagram.com/kauflandromania.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa. Aceasta are 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 152 de magazine în România.

În ultimele luni, infractorii online s-au tot folosit de numele companiei în tentative de fraude. Recent, pe OLX, de exemplu, era postat un mesaj de angajare la Kaufland. Când dădeai SMS numărului pus la dispoziție, ți se solicita buletinul și alte informații personale.