Războiul din Ucraina continuă, iar un sfârșit nu pare aproape. Vladimir Putin susține și alimentează ofensiva rusească și nu arată semne că va ceda prea curând. În tot acest context, popularitatea liderului de la Kremlin a scăzut considerabil și chiar a avut loc o tentativă de asasinare asupra lui. Cine s-a ridicat împotriva lui Vladimir Putin?

Informații noi au ieșit la iveală și se pare că Vladimir Putin a fost ținta unei tentative de asasinare. Șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a declarat recent că s-a încercat o asasinare a liderului de la Kremlin, chiar la începutul atacului asupra Ucrainei.

Potrivit spuselor lui Kyrylo Budanov, Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinare, în urmă cu aproximativ două luni. Acesta ar fi fost atacat în Caucaz, o zonă care cuprinde Armenia, Azerbaidjan, Georgia și părți din sudul Rusiei.

„A existat o tentativă de asasinare a lui Putin. El chiar a fost atacat, se spune de către reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație secretă. A fost o tentativă absolut nereușită, dar chiar s-a întâmplat. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Repet, această tentativă a fost nereușită. Nu a existat nicio publicitate în legătură cu acest eveniment, dar a avut loc”, a declarat Kirilo Budanov, potrivit Mirror.

Tentativă de asasinare asupra lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a scăpat nevătămat în urma atacului
Social media

Vladimir Putin, tot mai paranoic

În urma tentative de asasinare, Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai paranoic și a înăsprit măsurile de siguranță. În urmă cu ceva timp, acesta a concediat întreg personalul de la Kremlin și chiar are persoane care îi gustă mâncare, temându-se să nu fie otrăvit.

Comportamentul extrem de prevăzător al acestuia a început chiar înainte de invazia Ucrainei, liderul de la Kremlin izolându-se într-o zonă exclusivistă din Rusia.

„Președintele rus a fost întotdeauna atent cu privire la securitate, dar astăzi Putin este mai paranoic ca niciodată. Rareori se aventurează acum chiar și în biroul său de la Kremlin, preferând să facă afaceri din conacul lui vopsit în galben de pe moșia sa de vară, Novo-Ogaryovo, într-o suburbie exclusivistă, printre starurile rock și oligarhi, la vest de Moscova.

Oamenii vin la el numai când vrea să-i vadă. Are personalul său, gărzile de corp, echipa sa de degustători de mâncare și așa mai departe, dar de luni de zile miniștrii înalți, consilierii cu care odată se consulta frecvent, au fost ținuți la distanță.”, a spus Mark Galeotti, unul dintre cei mai renumiți specialiști kremlinologi.