Confruntare deschisă între Prefectura Prahova și conducerea Consiliului Județean (CJ) Prahova, după ce prefectul județului a acuzat CJ că a refuzat să furnizeze studiile geotehnice solicitate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova pentru soluționarea problemei apărute pe strada 23 August din Slănic, unde o secțiune s-a prăbușit. De asemenea, prefectul Emil Drăgănescu critică lipsa de implicare a vicepreședintelui CJ Prahova, Dumitru Tudone, în şedinţele care au căutat soluţii pentru situaţie.

Prefectura Prahova a publicat un comunicat în care denunță atitudinea ostilă a reprezentanților CJ Prahova și a solicitat intervenția mai multor instituții de control pentru a verifica legalitatea lucrărilor efectuate pentru introducerea unei rețele de alimentare cu gaz natural în orașul Slănic. Printre instituțiile contactate se numără Inspectoratul de Stat în Construcții, Inspectoratul Județean de Poliție, Curtea de Conturi, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Controversele au început în urma prăbușirii parțiale a străzii 23 August, fapt care a generat numeroase plângeri din partea Primăriei Slănic. Aceasta a cerut în repetate rânduri CJ Prahova și executantului lucrării să ia măsuri pentru remedierea situației. Problema se agravează prin refuzul CJ Prahova de a oferi sprijin financiar orașului Slănic, în ciuda solicitărilor urgente ale primăriei.