Reclamă
Reclamă

Liderii PSD continuă ironizarea partenerilor de guvernare de la PNL, deși rămân încrezători că alianța nu se va rupe, în ciuda atacurilor și neînțelegerilor legate de data alegerilor. Social-democrații recunosc, însă, că încrederea dintre PSD și PNL este fragilă. Acum, când negocierile par să mute prezidențialele în iarnă, liderii social-democrați își exprimă susținerea pentru Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că președinții de partid pleacă cu prima șansă și a subliniat că PSD își va desemna candidatul pentru prezidențiale printr-un congres. „În mod tradițional, nu doar la PSD, ci la toate partidele, cei care pleacă cu prima șansă sunt de obicei președinții de partid, și asta nu e valabil doar la doar la PSD. Noi o să avem un congres, cum și alte partide cred că o să aibă un congres, în care își vor desemna candidatul. Normal că astăzi, când vorbim, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și președintele PSD, pleacă cu prima șansă. Nu are niciun fel de motiv să nu fie candidat la prezidențiale”, a afirmat Grindeanu.

În ciuda neînțelegerilor privind data alegerilor prezidențiale, vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, afirmă că nu sunt șanse ca coaliția să se rupă. Totuși, acesta și-a exprimat scepticismul privind relația de încredere dintre cele două partide. „O să vedem mâine, că de asta avem coaliție. Punctul de vedere inițial al PSD a fost ca ele să fie la termen, sfârșit de noiembrie și turul doi în decembrie. Atunci PNL a venit cu propunerea să fie în septembrie. Acum PNL a constatat că e cald, nu știu cred că mâine o ne spună și cum e vremea în noiembrie-octombrie, dacă plouă, dacă e frig, dacă e zăpadă. O să vedem”, a susținut Tudose.

Reclamă

„Eu cred că și în coaliția de mâine va trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere. Când nu ai două vorbe la un loc pe diverse subiecte, iar anul ăsta au fost multe, de ce să nu ne certăm? Asta e voința, face fiecare ce vrea, cum vrea. Eu cred viitorul cel mai bine se va vedea după alegerile generale din decembrie și atunci vedem ce spune poporul. Eu nu cred că se rupe guvernarea acum, în ultimele luni. Nu o să se rupă acum sau sper să nu se rupă, pentru că vorbim de guvernare. Relația politică e altceva. După alegerile locale au impresia că sunt foarte puternici. Sunt foarte puternici, foarte bine”, a mai spus Tudose.

În concluzie, deși liderii PSD ironizează PNL și își exprimă îngrijorările privind încrederea în parteneriatul de guvernare, ambele părți par determinate să mențină coaliția, cel puțin temporar. În același timp, pregătirile pentru desemnarea candidatului prezidențial al PSD continuă, cu Marcel Ciolacu menționat ca principal favorit.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro