Reclamă

Temperaturile au coborât simțitor în toată țara, ajungând la maxime ce nu vor depăși 6 grade Celsius, iar în zonele montane se vor înregistra minime de până la -12 grade, conform previziunilor oferite de meteorologul Mihai Huștiu de la ANM, într-un interviu pentru Digi24.

„Temperaturile într-adevăr au scăzut semnificativ, dacă ne raportăm la ce am avut în această săptămână, temperaturi mai degrabă potrivite pentru luna aprilie. 20 de grade s-au înregistrat joi la Fetești și Cernavodă, iar în această dimineață avem parte de temperaturi scăzute, chiar de ger în sud-estul Transilvaniei, temperaturi ce au coborât până spre -1 grade. Este cea mai scăzută valoare din această iarnă pentru zonele joase de relief din țară. Temperaturile, de altfel, vor fi scăzute în toată țara. Și în Capitală temperatura coborât până spre -6 grade, însă sunt valori totuși normale pentru această perioadă,” a declarat Huștiu.

El a adăugat că temperaturile scăzute vor persista cel puțin până la mijlocul săptămânii viitoare. „Până miercuri, joi, temperaturile se vor menține coborâte la nivelul țării noastre, noaptea negative, în general între -10 și 0 grade, dar așa cum s-a întâmplat și în această dimineață, în depresiunile din estul Transilvaniei putem să avem valori termice și sub -10 ,-15 grade, iar în Capitală temperaturi de minus -6, -3 grade în această perioadă”, a explicat Huștiu.

În timpul zilei, maximele vor varia între -4 și +5 grade, iar numărul de precipitații va fi redus. „Precipitațiile vor fi slabe, prezente în această perioadă în nordul, centrul și în nord-estul țării. Vorbim de ninsori și de ceva vânt, mai ales în zonele montane înalte. În Munții Apuseni și Carpații Orientali, astăzi mai așteptăm viteze ale vântului de 60-70 km/h, viscolind zăpada, dar ninsorile, așa cum am menționat, sunt slabe cantitativ, pentru că presiunea atmosferică va fi tot mai ridicată în perioada următoare, iar sistemele noroase frontale principale rămân departe de de țara noastră. Așa că nu vorbim de precipitații semnificative”, a precizat meteorologul.

Totuși, ceața va fi un fenomen prezent în a doua jumătate a săptămânii, mai ales în zonele joase de relief. „Principalul fenomen pe care îl vom avea săptămâna viitoare este ceața. În rest, precipitații tot mai puține, slabe, mai degrabă fulguieli și fulguieli doar la munte. Deci, în orizontul de timp de aproximativ 6-7 zile nu așteptăm precipitații importante la nivelul României. În București, mai degrabă o vreme însorită, cu 4-5 grade la amiază și temperaturi undeva spre -6, -3 grade noaptea”, a adăugat Huștiu.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro