Temperaturile din ultimele luni au oscilat extrem de mult. Încă din iarnă, zăpadă a lipsit complet în unele zone ale țării. Anula  debutata apoi cu o seceta severă care a afectat serios domeniul agricul. Temperaturile continuă să traverseze extreme și în această perioada de început de vara. La munte, stratul de zăpadă s-a așezat în ultimele ore, spre bucuria iubitorilor anotimpului rece.

Reclamă

Temperaturile oscilează în ultima perioada

Temperaturile snt destul de neobișnuite pentru această perioada a anului. Dacă în 2008, vara debuta încă din luna mai, în acest moment, începutul verii calendaristice arată diferit. Mercurul din termometre nu urcă în aceste zile mai sus de 18 grade, conform datelor meteorologice. Mai mult, iarnă pare că recuperează lipsa zăpezii din lunile decembrie, ianuarie și februarie. Astfel astăzi în Masivul Postăvarul stratul de zăpadă era unul semnificiativ.

Reclamă

Temperaturile au scazut la munte

Temperaturile oscilante din ultimele luni au afectat în primul rând sectorul românesc agricol. Ministerul a anunțat deja că va acordă despăgubiri în acest sens fermierilor. Cu toate acestea, sute de mii de hectare cultivate au fost distruse de lipsa ploilor. Dacă unele domenii au de suferi în urmă acesttor diferențe, altele pot specula momentul. Proprietarii cabanelor și pensiunilor de la munte își pot primi turiștii care iubesc sezonul rece. Momentul este unul cu atât mai prilenic, mai ales că sezonul de pe litoral este afectat de lipsa căldurii.