Telekom, una dintre cele mai mari rețele de telefonie mobilă care operează pe teritoriul României.

Totuși, se pare că de acum încolo aceasta nu va mai activa la noi în țară, căci Hellenic Telecommunications Organization S.A deja a anunțat superiorii din Grecia că are de gând să se retragă de pe piața din România.

În curând, românii își vor lua adio de la rețeaua de telefonie Telekom, căci gigantul are de gând să plece din România. Însă, firma va fi preluată de Adrian Tomșa, cel care deține grupul Media Clever, sub umbrela căruia se află posturile Prima TV, Profit.ro, Prima News și Prima Sport.

Tranzacția este pe punctul de a fi perfectată, ceea ce înseamnă că va lua naștere un nou gigant cu capital 100% românesc. Această tranzacție vine la scurt timp după ce în 2020, Telekom a vândut către Orange un procent de 54% din operaţiunile de telefonie fixă, internet şi televiziune prin satelit, în schimbul a 295 de milioane de euro.

Tranzacția Telekom – Clever, aproape de a fi finalizată

Vânzarea Telekom Mobile în România este aproape perfectată, așa că mulți români se întreabă ce se va întâmpla, de acum încolo cu abonamentele lor. Abonații Telekom nu trebuie să se impacienteze, căci preluarea acestei companii de către Clever nu va fi resimțită la nivelul abonaților.

Telekom vinde rețeaua și pleacă din România. Ce se întâmplă cu abonamentele românilor
arhivă presă

„În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătăţească performanţa TKRM în timp ce a explorat opţiuni strategice, pentru a-şi asigura creşterea pe termen lung.

În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomşa, proprietarul majorului grup media românesc Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziţiona TKRM”, arată o declaraţie, potrivit adevarul.ro.

În România, majoritatea persoanelor sunt conectate la internet, date mobile și conexiuni voce, mai ales că tariful practicat pentru astfel de servicii nu este deloc unul mare. Rămâne de văzut dacă planurile tarifare se vor schimba după ce această tranzacție se va încheia.