Reclamă

Telefoanele noastre mobile ne conectează la lumea exterioară și sunt, posibil, obiectele pe care le atingem cel mai mult pe parcursul zilei. Suprafețele și butoanele telefonului dvs. pot găzdui o gamă largă de viruși și bacterii dăunătoare, conform experților academicieni și a unor studii de referință.

Din acest motiv, trebuie să vă dezinfectați telefonul pentru a nu vă confrunta cu eventuale probleme. Descoperă ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți curăța telefonul într-un mod sigur, fără a-l afecta în vreun fel.

Cum îți cureți telefonul

Sursa: Social media
  • Deconectați dispozitivul înainte de curățare.
  • Utilizați o cârpă fără scame, ușor umezită cu apă și săpun.
  • Nu pulverizați produse de curățare direct pe dispozitiv.
  • Evitați spray-urile cu aerosoli și soluțiile de curățare care conțin înălbitor sau abrazivi.
  • Țineți lichidele și umezeala departe de orice deschidere a dispozitivului.

Deși este sigur să folosiți șervețele dezinfectante pe multe dispozitive, rețineți că cele care conțin alcool, înălbitor sau oțet pot uza învelișul protector de pe ecranul unui smartphone.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor oferă sfaturi suplimentare pentru curățarea și dezinfectarea dispozitivelor mobile. Dacă nu sunt disponibile instrucțiuni de la producătorul dispozitivului, este bine să folosiți șervețele pe bază de alcool sau spray-uri care conțin cel puțin 70% alcool pentru a dezinfecta ecranele tactile.

De asemenea, puteți lua măsuri pentru a minimiza expunerea dispozitivului dvs. mobil la microbi.

  • Când sunteți în afara casei, țineți telefonul în buzunar, poșetă sau mașină.
  • Când faceți cumpărături, utilizați o listă de cumpărături scrisă, nu o listă păstrată pe smartphone.
  • Folosiți un card de credit pentru plată, de preferință unul contactless, și nu opțiunea de plată mobilă de pe smartphone.
  • După ce vă aflați în locuri publice, atingeți-vă telefonul numai după ce v-ați spălat sau igienizat mâinile sau după ce v-ați îndepărtat mănușile pe care le-ați purtat.
  • Utilizați un dispozitiv hands-free atunci când efectuați apeluri, astfel încât telefonul să nu fie apăsat pe față sau pe mască.

Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro