Reclamă

Deși toți suntem la curent cu efectele negative pe care le are folosirea îndelungată a telefonului mobil, trecem cu vederea riscurile la care ne supunem de unii singuri. Așa a fost și în cazul unui bărbat din Târgoviște, când medicii i-au descoperit o tumoră cerebrală pe partea stângă. Greu de crezut sau nu, aceasta a fost provocată de vorbitul la telefon doar la urechea stângă. 

Profesorul Doctor Alexandru Ciurea a fost invitat în cadrul podcast-ului lui Cătălin Măruță și a vorbit despre pericolul utilizării îndelungate a telefoanelor mobile. Acesta a povestit un caz de-al unui pacient care s-a îmbolnăvit din această cauză. De asemenea, medicul a explicat cum ne putem proteja de riscurile la care suntem expuși.

Telefonul mobil, un ,,rău total”. Medicii trag un semnal de alarmă

În cadrul emisiunii online a prezentatorului Măruță, Prof. Dr. Alexandru Ciurea a vorbit despre una dintre cele mai mari probleme a zilelor noastre: telefonul mobil. Acesta a menționat că deși ne face rău, riscurile sunt mai scăzute atunci când folosim telefonul ,,cu măsură”.

,,Cătălin Măruță: Cât de nociv e telefonul pentru creier? 

Prof. Dr. Alexandru Ciurea: Total. Dar este un rău necesar, ca și automobilul. Este la fel. Ca și căștile, ca și tot, ca și microfonul. Dar totul cu măsură. Este bine să folosim telefonul, dar nu vorbim ore, și ore, și ore. 

@catalinmaruta Vizionati si voi acum live podcastul cu Prof. Dr. Alexandru Ciurea pe YouTube: Acasa la Maruta #acasalamaruta #podcast #dralexandruciurea ♬ sunet original – Catalin Maruta

Ați pus o întrebare corectă. Am avut un caz și spun și de unde, din Târgoviște. Un domn super, super milionar, care încontinuu vorbea pe telefon. Mai mult pe stânga, cu dreapta scria. După vreo 12 ani de activități, construcții, nu știu mai ce, a venit la mine și zic: Dar ce s-a întâmplat, dumneavoastră vorbiți la telefon pe urechea stângă? Că avea tumoră cerebrală pe partea stângă.”, a povestit Prof. Dr. Alexandru Ciurea, la podcast-ul lui Cătălin Măruță.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro