Ce ar fi telefonul nostru mobil fără baterie? Este un element esențial a cărui performanță poate dura în timp dacă aveți grijă de el. Din păcate, majoritatea utilizatorilor au tendința de a o trata greșit.

Fără avertisment, facem adesea greșeli care pot avea consecințe grave pe termen lung. Care sunt câteva dintre obiceiurile care ar trebui evitate pentru a păstra potențialul bateriei dvs. și pentru a-i asigura longevitatea?

Aceste greșeli comune afectează bateria smartphone-ului tău

Sunteți dependent de telefonul mobil? Nu-ți poți ține mâinile departe de el de dimineața până seara? La fel de bine ați putea fi avertizați că, în timp, acest tip de ritm va reduce în cele din urmă performanța bateriei. Specialiștii recomandă limitarea pe cât posibil a utilizării smartphone-ului. În mod ideal, ar trebui să îl folosiți doar atunci când aveți cu adevărat nevoie de el.

Sursa: Social media

Problema este că acesta este folosit zilnic în scopuri multiple. Fie că este vorba de muncă, de studiu, de divertisment, de a asculta muzică, de a urmări un curs de sport sau o rețetă, de a citi un roman, de a naviga pe internet, de a discuta pe rețelele de socializare… În zilele noastre, este foarte greu, dacă nu imposibil, să te deconectezi de acest dispozitiv. Un lucru este sigur: dacă doriți să îi prelungiți viața, trebuie să vă luați câteva măsuri de precauție și să evitați să faceți greșeli fatale.

Iată care sunt obiceiurile pe care trebuie să le schimbi pentru a evita deteriorarea bateriei telefonului mobil.

Utilizarea unui încărcător greșit pentru încărcarea bateriei

Aceasta este o greșeală foarte frecventă. În cazul în care încărcătorul original este defect sau nu mai funcționează, pentru a economisi bani, cumpărăm un încărcător mult mai ieftin. Cu toate acestea, de multe ori nu este întotdeauna potrivit pentru dispozitiv.

Un încărcător care nu este dedicat telefonului dvs. mobil poate scurta durata de viață a oricărei baterii. Prin urmare, ori de câte ori este posibil, optați pentru un încărcător original, chiar dacă este mai scump, pentru a vă proteja cel mai bine telefonul mobil și pentru a evita deteriorarea rapidă.

Încărcarea telefonului mobil atunci când acesta este fierbinte

O altă greșeală frecventă este încărcarea smartphone-ului atunci când acesta este fierbinte. Rețineți că acest lucru afectează grav bateria. Când conectați încărcătorul la priză și acesta este deja la o temperatură ridicată, se poate supraîncălzi și bateria poate fi deteriorată și mai mult. De asemenea, este recomandabil să scoateți carcasa telefonului mobil atunci când îl încărcați.

Încărcarea bateriei la 100%

Experții sunt, de asemenea, clari în această privință: bateria telefonului mobil are de suferit atunci când este complet încărcată. Desigur, este întotdeauna tentant să îl lăsați la încărcat peste noapte și este liniștitor să vedeți că bateria este plină, dar este recomandat să o mențineți între minimum 20% și maximum 80%.

Menținerea activă a anumitor aplicații

Un alt obicei care dăunează bateriei dispozitivului este să lăsați Bluetooth, WiFi sau localizarea permanent activate. Nu vă sunt de folos în anumite momente. Și totuși, le lăsați aprinse toată ziua. Nu numai că consumați energie în mod inutil, dar reduceți și performanța bateriei.