Pe prima poziție din clasamentul celor mai vândute 10 smartphone-uri anul în curs se află iPhone 11. Smartphone-ul s-a vândut în număr de 19,5 milioane de unități. Telefonul s-a vândut cu circa 50% mai bine decât corespondentul său din anul 2019.

Telefoane preferate din 2020 au fost ținta unui studiu. Omdia Research au făcut o analiză online care se numește Model Market Tracker Tool. Se pare că în topul vânzărilor de pe primul trimestru al anului 2020 a fost și Apple.  Pe prima poziție din clasamentul celor mai vândute 10 smartphone-uri anul în curs se află iPhone 11. Smartphone-ul s-a vândut în număr de 19,5 milioane de unități. Telefonul s-a vândut cu circa 50% mai bine decât corespondentul său din anul 2019. Smartphone-ul iPhone Xr, în aceeași perioadă de timp a anului trecut, s-a vândut în număr de 13,6 milioane de unități.

Top 10 cele mai vândute telefoane din primul semestru al anului 2020

A doua poziție în topul de telefoane preferate a anului 2020 este ocupată de Samsung. Compania a reușit să intre în topul preferințelor din anul în curs cu Galaxy A51. Smartphone-ul a fost în vândut în 6,8 milioane de exemplare în primul trimestru al acestui an. Pozițiile următoare, 3 și 4, revin Redmi Note 8 și Redmi Note 8 Pro.

Smartphone-urile Samsung care se clasează în fruntea topului efectuată de Omdia Research relevă faptul că terminalele executate de Samsung nu mai la o șa mare căutare. Studiul Model Market Tracker Tool a strâns date referitoare la numărul terminalelor comercializate de compania coreană. Se pare că vânzările înregistrate de Galaxy S20+ 5G. Ia unicul S20 din clasamentul celor mai vândute telefoane a fost cumpărat într-un număr de 3,5 milioane de terminale. Astfel a ajuns să ocupe locul 9 în top 10 cele mai vândute smartphone-uri din T1. Pe ultimul loc al topului de telefoane preferate din anul 2020 se poziționează Galaxy A30s. Astfel se închide topul 10.

Există și un top 5 al celor mai comercializate de conectivitate 5G. Studiul a fost făcut de aceeași companie, Omdia Research . În fruntea acestui top, spre deosebire de cel care urmărea pozițiile de telefoane preferate, Samsung este fruntaș. Ba chiar ocupă primele trei locuri al topului în ordinea: Galaxy S20+ 5, Galaxy S20 5G și Galaxy S20 Ultra 5G. Locurile de 4 și 5 revin pentru Mate 30 5G și Mate 30 Pro 5G de la Huawei.

Distribuie