Reclamă
Reclamă

Teiul este demunit în popor și copacul care vindecă suflete. Despre proprietățile florilor de tei se cunoaște dintotdeauna. ceaiul de tei era consumat de strabuici și adăugat în alimentația copiilor dar și a femeilor gravide.Puțini știu însă că acest leac minune poate deveni periculos pentru organism. Teiul poate fi toxic în anumite condiții.

Teiul periculos pentru sănătate?

Teiul înflorește în fiecare primarava, iar florile sunt o adevărată bogăție, mai ales penru medicia alternativă. Ceaiul de tei este consumat în diferite moduri și este recunoscut pentru proprietățile sale. Acesta este pregătit fie din florile proaspete, fie uscate și pregătite pentru sezonul rece. Ceaiul de tei este recunoscut că fiind un remediu pentru calmare dar și pentru stoparea durerilor de cap. Teiul poate fi însă dăunător dacă este pregătit într-un anumit fel și ulterior consumat. În zilele noastre, acesta nu mai este recomandat sub nici o formă nici femeilor însărcinate, nici bebelușilor întrucât se cunosc deja efectele lui adverse. Mai mult, teiul este de evitat și pentru șoferi.  medicii susțîn că acesta se prepară prin infuzie și nicidecum prin fierbere. Infuzarea trebuie să se desfășoare în maximum 4 minute. În acest timp din florile de tei vor trece doar substanțele benefice pentru organism.

„În stări de agitaţie şi anxietate, o ceaşcă de ceai de tei aduce liniştea, însă trebuie băut cu moderaţie. Teiul este un excitant pentru sistemul nervos. Dacă se beau 3-4 ceşti pe zi va avea efect opus. Folosite sub formă de ceai băut pe o durată mai mare de o lună de zile, de două ori pe an, florile de tei antrenează complicaţii cardiace”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Folosit în medicină

Teiul este un bun aliat pentru calmarea durerilor oculare. În acest sens se utilizează comprese îmbibate în ceai de tei aplicate pe zonele problematice. Florile de tei ajută și la prevenirea problemelor stomacale.

Reclamă

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro