Teiul este demunit în popor și copacul care vindecă suflete. Despre proprietățile florilor de tei se cunoaște dintotdeauna. ceaiul de tei era consumat de strabuici și adăugat în alimentația copiilor dar și a femeilor gravide.Puțini știu însă că acest leac minune poate deveni periculos pentru organism. Teiul poate fi toxic în anumite condiții.

Teiul periculos pentru sănătate?

Teiul înflorește în fiecare primarava, iar florile sunt o adevărată bogăție, mai ales penru medicia alternativă. Ceaiul de tei este consumat în diferite moduri și este recunoscut pentru proprietățile sale. Acesta este pregătit fie din florile proaspete, fie uscate și pregătite pentru sezonul rece. Ceaiul de tei este recunoscut că fiind un remediu pentru calmare dar și pentru stoparea durerilor de cap. Teiul poate fi însă dăunător dacă este pregătit într-un anumit fel și ulterior consumat. În zilele noastre, acesta nu mai este recomandat sub nici o formă nici femeilor însărcinate, nici bebelușilor întrucât se cunosc deja efectele lui adverse. Mai mult, teiul este de evitat și pentru șoferi.  medicii susțîn că acesta se prepară prin infuzie și nicidecum prin fierbere. Infuzarea trebuie să se desfășoare în maximum 4 minute. În acest timp din florile de tei vor trece doar substanțele benefice pentru organism.

„În stări de agitaţie şi anxietate, o ceaşcă de ceai de tei aduce liniştea, însă trebuie băut cu moderaţie. Teiul este un excitant pentru sistemul nervos. Dacă se beau 3-4 ceşti pe zi va avea efect opus. Folosite sub formă de ceai băut pe o durată mai mare de o lună de zile, de două ori pe an, florile de tei antrenează complicaţii cardiace”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Folosit în medicină

Teiul este un bun aliat pentru calmarea durerilor oculare. În acest sens se utilizează comprese îmbibate în ceai de tei aplicate pe zonele problematice. Florile de tei ajută și la prevenirea problemelor stomacale.