Tot mai mulți producători auto au început să producă și autoturisme electrice. De aceea lucrurile evoluează din ce în ce mai mult în acestă zonă.

Durata baterilor pentru mașinile electrice ar putea ajunge la 16 ani

De aceea unul dintre mai mari producători de baterii pentru mașinile electrice vine cu o nouă schimbare. Astfel cu ajutorul unei noi tehnologii, durata de viață a baterilor de pe autoturismele electrice ar putea creșe de 6 ori. Adică, cu acestă tehnologie, bateria va rezista 16 ani sau 2 milioane de kilometri, promit producătorii.

Gigantul chinezesc Contemporary Amperex Technology Co. Ltd, care se numără printre cei mai mari producători la nivel mondial de baterii pentru maşinile electrice, a dezvăluit că, printr-un nou proces, a creat baterii a căror durată de viață este de aproximativ 2 milioane de kilometri sau 16 ani.
În acest moment, durata de viață a unei baterii pentru autoturism electric este sub 300.000 de kilometri. Ceea ce înseamnă, că datorită acestei tehnologii. Contemporary Amperex Technologya a reușit să crească această durată cu peste 6 ori. O veste extraordinară pentru cei care doresc să achiziționeze o mașină electrică.

Asemenea altor baterii, cu cât este folosită pentru o durată mai mare de timp, cu atât putere de acumulare a energie scade în timp. Astfel nu numai că bateria se deteriorează, dar ajunge să nu mai poată fi folosită deloc. Astfel acestă nouă descoperire ar putea fi o schimbare majoră pentru industria mașinilor electrice. Mai ales că bateria este componenta cea mai costisitoare a unui autoturism electric.

Reprezentanții companiei nu au specificat cum au ajuns la această reușită. Totuși, potrivit informațiilor, Elon Musk a verificat deja noile baterii şi este hotărât să le folosească pe Tesla Model 3 sedan. Noul model care va fi construit în fabrica din Shanghai. Tesla a folosit până acum, doar baterii produse de LG şi Panasonic.

Potrivit reprezentanților  companiei, noile baterii vor fi doar cu 10% mai scumpe decât bateriile folosite în prezent pe mașinile electrice. Ei dau asigurări că producția lor poate începe imediat.

Printre producătorii care ar putea fi interesați de noile baterii se numără Tesla, BMW AG şi Toyota Motor Corp.