Specialiștii Universității Nagoya din Japonia recomandă o metodă inovatoare de a gestiona furia: transcrierea gândurilor negative pe hârtie și apoi eliminarea fizică a acestora, printr-o simplă aruncare la gunoi sau distrugere. Această tehnică s-a dovedit a fi surprinzător de eficientă în suprimarea aproape totală a furiei, conform unui studiu recent publicat în revista britanică Scientific Reports.

Profesorul Nobuyuki Kawai, care a condus cercetarea, a mărturisit că rezultatele au depășit așteptările inițiale ale echipei: „Furia a fost aproape complet suprimată prin această tehnică de gestionare a emoțiilor.” Studiul a implicat aproximativ 100 de elevi supuși unei situații stresante constând în primirea unor feedback-uri negative și intenționat dure la lucrările lor scrise, cu scopul de a induce starea de furie.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unul care a transcris sentimentele negative generate de feedback-ul primit și apoi a distrus foaia de hârtie, și altul care a păstrat foaia. Rezultatele au arătat o reducere semnificativă a furiei în grupul care și-a eliminat fizic gândurile negative, în timp ce sentimentele de furie au persistat în grupul care a păstrat hârtiile.

„Acest studiu este important, deoarece a fi capabil să-ți controlezi furia în medii precum cea familială sau profesională poate reduce consecințele negative”, a apreciat Universitatea Nagoya, subliniind importanța descoperirii pentru gestionarea emoțiilor în diverse contexte ale vieții cotidiene.