Trăim niște vremuri atât de grele încât anxietatea apare la cei care nu o au și se agravează la cei care deja suferă de această afecțiune. Există însă o tehnică care poate ajuta mult aceste persoane.

Este vorba despre tehnica 54321, dezvoltată de oameni de știință de la o organizație non-profit americană, Mayo. Persoanele care suferă de anxietate pot apela la câteva trucuri. Acestea ajută la ameliorarea senzației în câteva minute. Exercițiul este ușor de făcut atunci când mintea noastră se blochează în modul îngrijorare, spun experții.

Așadar, tehnica 54321 are scopul de a readuce persoanele care o practică în prezent și se bazează pe practica mindfulness, eliberându-le de gândurile negative. Tot ce trebuie să faci este să stai în liniște, să privești în jur și să faci următoarele:

Cum se practică tehnica 54321

  • 5 lucruri pe care le putem vedea, cum ar fi cerul, mâinile noastre, dulapuri, pat, copaci etc.
  • 4 lucruri pe care le putem simţi prin atingere, cum ar fi podeaua de sub picioare, iarba, o minge etc.
  • 3 lucruri de care putem auzi zgomotul. vântul care bate, vocile oamenilor, mașini etc.
  • 2 lucruri pe care le putem mirosi, ca de exemplu iarba proaspăt tăiată, cafea, săpun.
  • 1 lucru pe care îl putem gusta. Exemplu: o mentă, aer curat, o înghiţitură de apă.

Tehnica 54321, minuni pentru sănătatea mintală! Iată cum poți scăpa ușor de anxietate sau depresie

Acest exercițiu are scopul de a ne capta atenția și ne obligă să ne concentrăm asupra simțurilor într-un moment anume. Medicii de la Clinica Mayo explică faptul că mindulness este actul de a fi intens conștienți de ceea ce simțim în orice moment, fără să interpretăm sau să judecăm.

Exercițiile de mindfulness, minuni pentru organism

 „Petrecând prea mult timp planificând, rezolvând probleme, visând cu ochii deschişi sau cultivând gânduri negative sau aleatorii poate fi epuizant. Şi poate creşte, de asemenea, şansele de a suferi de stres, anxietate şi simptome de depresie. Practicarea exerciţiilor de mindfulness, pe de altă parte, ne poate ajuta să ne abatem atenţia de la acest tip de gândire şi să ne angajăm cu lumea din jurul nostru”.

Pentru ca acest lucru să funcţioneze, trucul este să repeţi tehnica 54321 în timp, astfel încât să o stăpâneşti şi să înveţi să stăpâneşti anxietatea şi gândurile negative. Experții ne sfătuiești să exersăm mindfulness în fiecare zi timp de aproximativ șase luni. În timp, putem descoperi că a fi conștient nu necesită mult efort.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.