Teatrul supraviețuiește în cele mai grele condiții, chiar și în perioada de criză actuală. Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova a găsit un mod inedit de-a ne invita la spectacole. Seria spectacolelor din cadrul Teatrotecii TNC continuă. Pe pagina de facebook a teatrului este programt un alt spectacol.

Reclamă

În data de 31 mai 2020 la ora 19: 00 poate fi vizionat un spectacol după piesa de teatru a lui Eugen Ionescu. „Rinocerii”. Spectacolul poate fi accesat urmând link-ul acesta. Spectacolul este regizat de Robert Willson. Un om al teatrului multidezvoltat: regizor, actor, scenograf, designer de lumini și sunet, arhitect, pictor.

Reclamă

„La 44 ani după ce Ionesco mi-a sugerat să-i regizez o piesă, am decis să fac față acestei provocări. Pentru mine, există două caracteristici în scrierile sale, care sunt izbitoare: desigur, absurdul și un incredibil simț al umorului. El râdea întotdeauna. Nu ar trebui să facem teatru, dacă nu putem râde”, preciza Robert Wilson

Teatrul absurd nu a fost primit, în cazul lui Eugen Ionescu, la nivelul așteptărilor autorului. Piesa de teatru de debut a fost „Cântăreața cheală”. O piesă de teatru care vorbește despre moartea sentimentelor omului modern. Despre cum rațiunea cu logica ei nu ne pot scoate din cimitirul existenței noastre. O realitate încărcată de tragism în opinia autorului, a cărei primă punere în scenă a stârnit hohote de râs și nu plâns cum spera Eugen Ionescu.

Teatrul supraviețuiește. „Rinocerii” de Eugen Ionescu

Piesa de teatru Rinocerii este una dintre cele mai cunoscute opere a lui Eugen Ionescu. prezintă într-un mod inedit tendința omului spre îndoctrinare. Pe de altă parte face apel la lipsirea omului de obtuzitate. Trebuie să convergem lumii pentru a o înțelege.

Un paradox al omului modern greu de împăcat. Umorul absurd face ca mesajul piesei sale de teatru să ajungă la inimile spectatorilor. Paradoxul existenței noastre. Omul între nevoia de a rămâne fidel proprie persoane, nevoia omului de-a avea apartenență la un grup. Mai multe despre teatrul absurd al lui Eugen Ionescu puteți găsi accesând acest link.

Distribuția spectacolului de la Teatrul Național „Marin Soresccu” din Craiova: Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Iulia Lazăr, Claudiu Bleonţ, Valer Dellakeza, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Nicolae Poghirc, Raluca Păun etc. și va dura, în total, aproximativ 90 de minute.