Este destul de normal să te trezești la miezul nopții din când în când. Poate fi pentru că vreți să mergeți la toaletă sau vă este sete. De multe ori, ar putea fi și din cauza unui vis urât sau a unei poziții greșite de somn.
Cu toate acestea, dacă se întâmplă în fiecare zi, trebuie să vă faceți griji. Potrivit experților în sănătate, trezitul în mijlocul nopții, în special între orele 1-3 dimineața, și faptul că nu reușești să adormi la loc poate fi din mai multe motive, care sunt dăunătoare pentru sănătatea ta. Unele dintre ele, pot fi din cauza ciclurilor de somn întrerupte, a stresului sau a problemelor hepatice.
Totuși, trezirile de la ora 3 dimineața, care se întâmplă frecvent, pot fi insomnii, care provoacă o mulțime de complicații pe termen lung în organism, ducând la diverse afecțiuni și boli, unele dintre ele fiind chiar mortale.
10-20% din populația din întreaga lume suferă de insomnie și că rata a crescut la 40% la adulții în vârstă în ultimii doi ani.
De ce vă treziți la miezul nopții?
Câteva motive care declanșează insomnia, care este supărătoare și poate cauza diverse alte probleme de sănătate sunt:
Stresul
Dacă ai suferit de stres constant și cronic, corpul tău ar activa sistemul nervos simpatic, făcându-te să te sperii și să te trezești în mijlocul nopții. Medicii spun că ar putea chiar să vă modifice nivelul tensiunii arteriale și să vă crească ritmul cardiac.
Stresul și anxietatea, dacă sunt ridicate, vor continua să vă cauzeze probleme, aducând modificări și în funcționarea altor organe vitale.
Îmbătrânirea
Îmbătrânirea joacă un rol imens în somnul dumneavoastră. Pe măsură ce îmbătrânești, medicii spun că ciclul tău de somn se schimbă din cauza medicamentelor, iar efectele și alterările vor fi cu siguranță drastice. Nu doar calitatea somnului scade, ci și orele de trezire și de somn variază, determinându-vă să vă treziți și de mai multe ori
Care este motivul real pentru care te trezești între 1-3 dimineața?
Acest interval orar, conform ceasului nostru corporal din medicina orientală, coincide cu sistemul de organe al ficatului. Ceasul nostru corporal, spun medicii, este configurat în blocuri de 2 ore care reprezintă sistemul de organe.
Atunci când organul nu funcționează corect, acesta perturbă fluxul normal de sânge, cauzând tulburări care apoi provoacă simptomele ce pot apărea în acea perioadă anume.
Medicii spun că ficatul este unul dintre organele cel mai mult afectate de stres. De aceea ne simțim stresați, frustrați și avem anxietate, ceea ce ne face să avem insomnii.