Că vrem sau nu, stresul face parte din viața noastră, important este să știm cum să îl combatem, pentru a nju ajunge în situația în care să ne confruntăm cu probleme de sănătate.

Trebuie să fii atent la semnele care apar în urma stresului sau epuizării, atât psihice cât și fizice.

Specialiștii consideră că stresul cronic are efecte negative asupra sistemului imunitar iar acest lucru crește șansele de a avea boli cardiovasculare. Atacurile de panică, anxietatea, depresia sau burnout-ul sunt alte probleme provocate de stres.

Iată ce probleme de sănătate poți avea din cauza stresului

Fiecare organism reacționează în mod diferit la stres și din acest motiv este important să fii conștientă de problemele de sănătate care pot apărea în urma stresului. Acestea pot fi diferite și multe, din păcate.

În primul rând, dacă te stresezi prea mult poți avea probleme cu digestia. Studiile arată că stresul poate afecta microbiomul intestinal, care este format din organisme care ajută metabolismul să digere hrana.

Și migrenele sunt un semn că te stresezi prea mult. Conform mai multor studii citate de Elle.ro, există o legătură directă între stres și migrene, iar aproximativ 4 din 5 persoane care au avut migrene s-au confruntat în acea perioadă și cu momente stresante.

colaj substantial

Căderea părului, una dintre principalele probleme cauzate de stres

Și insomniile sunt semnale că există mult stres în viața ta. Acest lucru duce la probleme mari, fiindcă nu te poți odihni așa cum ar trebui. Poți încerca să reduci consumul de cafea, alcool, de alimente care îți pot afecta somnul și să apelezi la meditație sau aromaterapie.

Căderea părului este unul dintre cele mai des întâlnite probleme din cauza stresului. Este important să observi dacă atunci când trece perioada stresantă mai cad fire de păr atât de des.

Iritații, eczeme, roșeață, coșuri, acnee, sunt câteva dintre problemele cu care tenul tău se poate confrunta când ești stresată. Ca răspuns la stres, crește și nivelul de cortizol, iar astfel se poate declanșa și o producție crescută de testosteron.