În ultimele luni, prețul combustibilul a crescut enorm de mult. Din nefericire, prețurile sunt într-o continuă creștere. Comparativ cu începutul anului, un litru de motorină standard a ajuns să coste cu 2,7 lei mai mult. În același timp, un litru de benzină s-a scumpit cu aproape 2 lei litrul.

Conform Antena 3, un full de motorină de 50 de litri s-a scumpit cu 136 de lei mai mult decât la începutul anului. Un plin de benzină costă cu 100 de lei mai mult față de 1 ianuarie 2022.

Ține cont de aceste trucuri

Pentru a consuma cât mai puțin când te afli în trafic sunt câteva trucuri de care trebuie să ții cont.  În primul rând, atunci când pleci undeva, poți folosi o aplicație tip Waze sau Maps pentru a evita aglomerația. Încercați să mențineți mașina cât mai ușoară, adică nu cărați lucruri inutile în portbagaj.

Atunci când situația nu o cere, încercați să nu țineți aerul condiționat pornit. Compresorul solicită mult motorul, motiv pentru care se consumă mult carburant.

Te sperie prețul benzinei sau al motorinei? Iată ce trebuie să faci în trafic pentru a reduce consumul de carburant

Faceți reviziile la timp, verificați uleiul, fiindcă în felul acesta motorul va funcționa mai bine. Dacă există, folosiți funcția start-stop. De asemenea, folosiți frâna de motor atunci când va apropiați de semafor.

Verificați presiunea din cauciucuri

Verificați presiunea din cauciucuri. Dacă sunt dezumflate, motorul turează mai mult pentru a pune mașina în mișcare, iar consumul poate crește chiar și cu 5%, dacă sunt prea umflate scade tractiunea.

Schimbați vitezele la turația optimă. Nu conduceți agresiv. În momentul în care accelerați de mai multe ori în trafic, mașina consumă mai mult.

Verificați prețurile la combustibil pe aplicații și încercați să cumpărati de unde este cel mai ieftin.