Chiar dacă ești la dietă, sau încerci să fii atent cu ceea ce mănânci, este greu să te abții atunci când vezi mesele pline cu tot felul de bucate. Vestea bună este că există o plantă care, pe lângă faptul că este extrem de sănătoasă, ajută și în curele de slăbire.

1. Planta care ajută în curele de slăbire

Este vorba despre coada calului. Această plantă se găsește sub formă de ceai și contribuie la funcționarea normală a sistemului urinar. De asemenea, este eficient în situațiile de incontinență urinară, dar și pentru bolile de rinichi.

De asemenea, ceaiul făcut din coada calului reduce disconfortul care apare la nivelul articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor. Produsul favorizează regenerarea pielii, menține sănătatea parului și reduce transpirația abundentă.

Preparatele care conţin coada calului sunt indicate, printre altele, în anemii, ulcer gastric, încetinirea osteoporozei, precum şi în cura de slăbire în asociere cu alte plante.

2. Beneficiile ceaiului din coada calului

Datorită conținutului de potasiu, flavonoizi și saponide, ceaiul din coada calului are o acțiune diuretică.  Acidul silicic şi silicaţii din această plantă au efecte favorabile asupra sistemului osos şi a ţesutului conjunctiv, ajutând la o mai bună asimilare a calciului.

De asemenea, această plantă ajută la cicatrizarea rănilor care se vindecă foarte greu. În anumite țări, ceaiul făcut din coada calului ajută foarte mult în curele de slăbire.

3. Cum se consumă

Se poate prepara sub formă de decoct, din două linguriţe la o cană cu apă: se beau două-trei căni pe zi. Tinctura se prepară din 20 de grame de plantă uscată la 100 de mililitri de alcool de 60 de grade prin macerare timp de 8 zile. Se iau câte 25-30 de picături, de trei ori pe zi, în puţină apă. În litiaza renală şi în edemele cardio-renale, coada calului este contraindicată.