Cu toții știm că o durere de măsea nu este deloc plăcută și poate apărea în orice moment. În situații de acest fel este obligatoriu să mergi la stomatolog. Însă, până ajungi pe mâna medicului, poți încerca câteva metode naturale, care te vor scăpa de durere în doar câteva minute.
Ce este recomandat
Uleiul de cuișoare alină durerea. Datorită proprietăților sale antibacteriene, dar și a efectului calmant, rămâne unul dintre remediile naturiste care îți ia durerea „cu mâna”.
Aplică puțin ulei de cuișoare direct pe dintele problematic, iar durerea dispare ca prin minune. Același efect anestezic poate fi obținut de la cuișoare întregi. Pune câteva cuișoare în gură și lasă-le să se îmbibe puțin până când se înmoaie. Ulterior, strânge între molari pentru a elibera uleiurile din ele și apoi ține-le pe dintele dureros maximum 30 de minute.
Factorii care conduc la durerea de măsea
Mulți dintre pacienții care iau pastile pentru durerea de măsea reușesc să calmeze zona afectată doar pentru moment. Atunci când sursa problemei nu este tratată, durerea de măsea își va face din nou apariția, posibil într-o notă mult mai accentuată.
- Abcesul dentar este o infecție care se dezvoltă în proximitatea dintelui molar. Acesta apare atunci când o carie dentară nu este tratată și se poate extinde, în cazuri rare, la creier. În aceste situații, viața poate fi pusă în pericol.
- Caria dentară este cea mai frecventă cauză a apariției durerii de măsea. În cazul în care cariile dentare rămân netratate, acestea pot conduce la dezvoltarea abcesului.
- Parodontita reprezintă o infecție a gingiilor care sensibilizează măselele până când acestea cauzează durere în timpul masticației. Boala parodontală este cea care generează inflamația și afectează țesuturile din gingii. Mai mult de atât, oasele din apropierea dintelui sunt deteriorate.
- Pulpita constă în efectul pe care îl are inflamația din interiorul măselei care, la rândul ei, este generată de apariția cariei dentare.