Reclamă

Exercițiile pentru copiii de clasele primare îi pun în dificultate de cei mai mulți dintre adulți. Mai multe astfel de probleme care apar de rețelele sociale ca o provocare pentru prietenii virtuali, ajung mai mult să îi încurce.

Adulții se grăbesc să aleagă răspunsul cât mai repede și de multe ori este greșit. În alte cazuri, nu știu ordinea operațiilor la matematică, iar dacă le încurcă, rezultatul va fi, din nou, greșit. Chiar dacă la prima vedere, ele par ușoare, ai nevoie de puțină atenție, ceea ce aceștia nu o oferă.

Recent, un exercițiu pentru elevi s-a viralizat rapid pe internet. Tot mai mulți dintre internauți au răspuns la întrebare, iar rezultate nu au fost toate corecte. Deși acesta pare ușor, la o mică greșeală rezultatul nu va fi cel corect.

Social Media

Un exercițiu de matematica a dat bătăi de cap adulților

Cât face: 1 + 1 + 1 + 1 + 1×0 + 1? este întrebarea și s-au oferit trei variante de răspuns: a) 1, b) 5, c) 6. Exercițiul a avut și un avertisment și anume că „98% din cei care îl rezolva, nu dau răspunsul corect.”

Mai mulți internauți au răspuns că varianta corectă este a. Aceștia nu au ținut cont de ordinea operațiilor de au ales acea variantă. În cazul în care răspunsul era a, adică 1, exercițiul trebuia să arate diferit, și anume: (1 + 1 + 1 + 1 + 1) x 0 + 1. În acest caz, tot ce era în paranteză se aduna, rezultatul 5 x 0 + 1, iar cum înmulțirea este 0, se va aduna 0 + 1 =1. Însă, exercițiul inițial era diferit.

Pentru a răspunde corect, trebuia aleasă varianta a doua, adică 5. Ținând cont de ordinea operațiilor matematice, înmulțirea se face întotdeauna prima, înaintea adunării. Astfel că înmulțirea din exercițiu se va face prima, apoi se continuă cu ordinea în care sunt puse. În acest fel, exercițiul s-ar rezolva așa: 4+0+1 = 5.  Tot ce trebuiau să facă adulții era să se uite atent la ordinea operațiilor și care se efectuează prima.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro