Ai probleme cu somnul? Ai suferit de insomnie în ultima vreme? Știm cu toții că o noapte nedormită poate strica cu ușurință următoarea zi: lipsa odihnei modifică ceasul biologic normal al organismului.
Oboseala, epuizarea, lipsa de concentrare, iritabilitatea… sunt toti factori care se succed pe parcursul zilei. Ce-ar fi dacă secretul unei nopți bune de restaurare ar fi ascuns într-o tehnică dezvoltată la Harvard? Să descoperim împreună avantajele așa-numitei metode „4-7-8”
Descoperă această tehnică eficientă de a adormi în 60 de secunde!
Dormi prea ușor sau îți este greu să adormi? Printre metodele eficiente de a promova adormirea într-un mod natural , se numără această tehnică faimoasă care evidențiază următoarele trei numere: 4-7-8. În mai puțin de un minut, această metodă îți promite un somn odihnitor binemeritat. Și originea sa este foarte serioasă, deoarece a fost dezvoltat de o echipă de cercetători de la Universitatea Americană Harvard.
Ei s-au bazat astfel pe metoda dezvoltată de dr. Andrew Weil, specialist în medicină integrativă, care se bazează pe tehnici de respirație și meditație. Potrivit acestuia, această tehnică ar avea mare succes: „este cel mai bun mod de a te întoarce la somn când te trezești în miezul nopții.“ asigură el.
Potrivit lui Weil, somnul poate fi „pregătit”: ar dura doar 57 de secunde pentru a adormi urmând o serie de acțiuni specifice. Există trei pași esențiali de implementat. Au asemănări cu practica yoga, deoarece se bazează pe reglarea respirației.
Cum să aplici „metoda 4-7-8” acasă?
- Întindeți-vă confortabil pe pat și relaxați-vă cât mai mult posibil.
- Respirați adânc timp de 4 secunde.
- Ține-ți respirația pentru următoarele 7 secunde.
- În cele din urmă, expirați tare prin gură timp de 8 secunde.
Pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, trebuie să repeți acest ritual de 3 ori la rând.
Scopul acestei rutine este de a facilita relaxarea prin scăderea ritmului cardiac, eliberarea minții și concentrarea asupra respirației. În mod normal, după 57 de secunde, somnul ar trebui să apară imediat.
Alternarea inspirației/ expirației ajută la scăderea adrenalinei din organism, la controlul anxietății și dificultăți de respirație. Ținerea respirației va ajuta la oxigenarea corpului. În plus, este bine cunoscut faptul că concentrarea asupra respirației tale ameliorează stresul.