Reclamă

Cu siguranță socata ți se pare cunoscută și ai auzit multe despre ea. De dată îți prezentăm o altă băutură care se prepară tot din florile de soc. Dacă nu ai auzit sau consumat până acum, este timpul să o faci. Vinul din flori de soc este o alegere excelentă pentru zilele călduroasă de vară când vrei să te relaxezi. 

Pentru preparare nu ai nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este foarte simplu. Băutura are un gust răcoritor și este bun pentru toată lumea. Se poate consuma atât la aperitiv, dar și după o masă delicioasă. Totuși, după ce îl prepari, îl poți bea la distanță de trei luni pentru ca băutura să aibă o aromă desăvârșită.

1. Ingrediente

  • 3 litri de vin alb (nu foarte sec)
  • 250 g zahăr
  • 30 centilitri alcool de 90 grade
  • 30 de flori de soc

2. Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus se amestecă într-o damigeană și se lasă într-un loc răcoros timp de 3-5 zile. După ce a trecut această perioadă, se strecoară băutura obținută și se pune în sticle. Ele se țin într-un loc ferit de razele soarelui și este bun de consumat după trei luni de la prepare.

Ca vinul să iasă perfect, ai grijă ca florile de soc sa fie cu polen. Dacă nu le poți culege personal, se pot cumpăra la prețuri accesibile. Înainte de a-l consuma, este ideal să îl ții la frigider.

Sursa foto: Social media

3. Ce beneficii au florile de soc

Socul este o plantă care se utilizează de mii de ani pentru beneficiile de care dispun. Florile se culeg din mai și până în iunie. Aceasta este considerată și „farmacia naturală”, fiind un ingredient principal al preparării de medicamente. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale florilor de soc.

  • Socul diminuează stresul oxidativ
  • Reduce simptomele produse de alergii
  • Ajută la vindecarea leziunilor de la nivelul pielii
  • Se reduce colesterolul „rău”
  • Are efect analgezic, antiinflamatoare și antivirale

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro