Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, a intrat oficial pe lista miliardarilor lumii, conform Forbes, după ce turneul său „Eras Tour” a generat venituri de peste 1 miliard de dolari.

Succesul ei remarcabil în muzică și spectacolele de anvergură globală i-au adus o avere totală de 1,1 miliarde de dolari. Swift reprezintă unicul muzician care a atins acest prag financiar exclusiv prin intermediul activității sale muzicale și a performanțelor live.

Forbes indică faptul că estimarea averii sale se bazează pe valoarea operei sale muzicale, încasările din turneul mondial și portofoliul său imobiliar. De asemenea, relația sa cu Travis Kelce, jucător NFL, a crescut și mai mult atenția mediei asupra ei, iar acum este una dintre cele 265 de noi entități care s-au alăturat listei de 2.781 de miliardari în acest an. Lista Forbes din 2024 evidențiază o creștere semnificativă, atingând o avere totală de 14,2 miliarde de dolari.

În acest context, Taylor Swift se pregătește să lanseze cel de-al 11-lea album de studio, „The Tortured Poets Department”, la 19 aprilie, anunțând colaborări de prestigiu cu Florence + The Machine și Post Malone. Paralel cu succesul său muzical, designerul de modă Christian Louboutin, cunoscut pentru tocurile roșii purtate de Swift în timpul turneului, a intrat și el pe lista Forbes cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Pe lista noilor miliardari în 2024 se remarcă și alte nume impresionante, precum Andrea Pignataro cu o avere de 27,5 miliarde de dolari, precum și Sofia Högberg Schörling și sora sa Märta Schörling Andreen, cu 5,6 miliarde de dolari. Cea mai tânără miliardară, Livia Voigt, de doar 19 ani, evidențiază în mod clar amploarea și diversitatea acestei liste, având o avere de 1,1 miliarde de dolari.