Tatăl femeii ucise de rechin în timpul vacanței în Egipt povestește cum a aflat despre decesul fiicei lui.

Tatăl Roxanei Donisan, femeia ucisă de rechin în Hurghada, Egipt, spune că a aflat de la știri despre faptul că o româncă a murit în stațiunea în care se afla fiica sa. După ceva timp, la ușa bărbatului au bătut polițiștii.

„Momentul fatidic, nu am nicio informaţie, cum a fost, cum a decurs. Am aflat de la ştiri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are 40 de ani. A venit apoi poliţia să ne ia date personale, probabil şi să mă înştiinţeze că va lua legătura consulul din Egipt. Era vorba de fata noastră. Certificarea a fost în momentul când consulul a luat legătura şi a confirmat că este fata noastră şi că este la spital, dar nu mai e în viaţă”, povestește tatăl româncei.

Tatăl româncei ucisă de rechin: Înotul era sportul ei preferat

Acesta spune că Roxana se afla pentru a treia oară în Egipt. Ea își rezervase vacanța în condițiile în care pentru completarea lotului cu turiști mai era doar un singur loc liber. Aceasta își cumpărase două sejururi pentru a petrece mai mult timp în această țară. De asemenea, Roxana Donisan practica snorkeling.

„S-a bucurat ştiind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referinţe. Ea dacă făcea ieşiri făcea cu instructorul, cunoştea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul”, a mai spus el.

Roxana Donisan avea 40 de ani, era din Suceava și lucra la Administrația Finanțelor Publice. Conform MAE, românca înota în momentul în care a fost atacată de rechin. Cadavrul acesteia a fost descoperit la doar 600 de metri de o altă femeie care, la rândul ei, a fost ucisă tot de un rechin.

Tatăl Roxanei Donisan, femeia ucisă de rechini în Egipt: Am aflat de la televizor! Era să cad de pe scaun

Femei ucise de rechini, în Egipt

Tragicele cazuri s-au întâmplat vineri, în golful adăpostit Sahl Hasheesh, un oraș de coastă aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada.

Ambasada României la Cairo a fost anunțată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului.  Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a transmis MAE.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.