A trecut mai bine de o lună de când micuța Raisa a murit accidentată de o mașină de poliție și familia este încă în stare de șoc.

Tatăl micuței Raisa, fetița care a murit călcată pe trecerea de pietoni, în urmă cu o lună, a ținut să îi trimită un nou mesaj polițistului care conducea mașina care a accidentat-o pe fiica sa. 

Bărbatul, părintele micuței Raisa, îi roagă pe polițistul vinovat de tragedie să facă testul poligraf, așa cum i-au cerut autoritățile care se ocupă de cazul deschis după accident.

Tatăl micuței Raisa, mesaj cutremurător pentru polițistul care i-a accidentat mortal fiica

Părintele îndurerat crede că singura metodă prin care polițistul Constantin Popescu îi poate ajuta familia este să facă tot ce îi spun autoritățile pentru a nu influența cazul.

„Încercăm să supraviețuim, să mergem mai departe, să trecem peste toată drama asta… Ne este din ce în ce mai greu, din ce în ce mai dor, ieri s-au făcut 40 de zile.

Ne-a trimis scrisoare și în scrisoare întreba dacă ar putea să ne ajute. I-aș transmite că ar putea să ne ajute foarte, foarte mult dacă ar merge acolo unde îi propun autoritățile. Adică la detectorul de minciuni, să nu mai încurce ancheta. Chiar dacă nu-și dă acordul pentru detector, tot vinovat este!”, spune tatăl Raisei pentru Antena 3.

De curând, procurorii de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cei care se ocupă de caz, au transmis că proba cu testul poligraf nu a fost acceptată.

Tatăl micuței Raisa, mesaj cutremurător pentru polițistul care i-a accidentat mortal fiica: „Ar putea să ne ajute dacă...”
Facebook

Ce spune avocatul familiei fetiței ucise

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, spune că „având în vedere atitudinea” polițistului, dar și circumstanțele accidetului, el poate avea „suspiciunea rezonabilă”. Agentul ar fi fost instruit să nu facă testul poligraf.

„În mod oficial, poliţistul din cauza «Raisa» nu o să fie supus testului cu poligraful, asta după ce, vreme de o săptămână, atât Parchetul, cât şi poliţia au refuzat să spună dacă Popescu (n.red. – polițistul care a produs accidentul) şi-a dat ori nu acordul asupra acestei probe.

Având în vedere atitudinea lui, cât şi faptul că l-au primit la darea acestui acord pe la uşa «VIP» , putem să suspicionăm rezonabil că a fost învăţat chiar de către anchetatori să nu îşi dea acordul”, a transmis Adrian Cuculis.

Distribuie

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.