Două persoane, tată și fiu, din județul Mureș, au fost reținute miercuri, 3 aprilie, sub acuzația de dare de mită, conform Direcției Generale Anticorupție.

Incidentul a avut loc după ce ambii au încercat să influențeze deciziile polițiștilor oferindu-le bani pentru a nu suspenda permisul de conducere al fiului, implicat într-o încălcare a regulilor de circulație.

Evenimentele au început să se desfășoare pe data de 2 aprilie, când unul dintre inculpați a oferit suma de 600 de euro unor agenți de poliție, în speranța de a evita suspendarea permisului. Întreaga scenă a fost înregistrată de camerele de corp ale polițiștilor. A doua zi, într-o încercare de a-și consolida oferta, tatăl și fiul au oferit adițional polițiștilor 10 mii de forinți.

Reacția autorităților a fost rapidă, organizându-se o acțiune de prindere în flagrant pe 3 aprilie, prin care s-a confirmat fapta de dare de mită. „Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare,” a confirmat Direcția Generală Anticorupție.