Mai sunt doar câteva zile până la debutul sezonului estival, iar mulți dintre români sunt deja cu gândul la vacanță. De cealaltă parte a baricadei, hotelierii se își fac ultimele calcule si pun la punc detaliile care să-i mulțumească pe turiști. Tabloul perfect pentru ambele categorii, însă totul până la tarife. În acest an, turiștii vor simți pe pielea lor efectele restricțiilor din perioada pandemiei. Hotelierii au stabilit prețuri de cazare mai mari, pentru a recupera pierderile.
Astfel, dacă până acum, turiștii care voiau să prindă prețuri mai mici la hoteluri alegând să ajungă pe litoral la începutul sau la finalul sezonului, regula nu mai e valabilă. Pentru un sejur de 3 nopți pentru două persoane, la început de iunie, românii trebui să scoată din buzunar până la 3500 de lei. Totul în timp ce înainte de pandemie, prețurile între lunile iulie și august, pentru 3 nopți de cazare nu depășeau 1600 de lei. Pentru o vacanță în Tenerife de 5 zile chiar, la început de iunie, turiștii se pot descurca lejer și cu același buget de 3500 de lei. În această perioadă, facilitățile la cazare nu sunt multe, însă experiența merită din plin.
Mai avantajos să închiriezi un apartament?
Litoralul românesc este în continuă dezvoltare la capitolul investiții. Peste noapte, se construiesc complexe de blocuri cu apartamente de lux gata pentru a fi cumpărate sau chiar închiriate. Turiștii doritori pot închiria un apartament în regim hotelier chiar și pentru o lună de zile.Avantajul este că în multe dintre cazuri, atunci când închirierea se face direct de la proprietar, prețul poate fi chiar negociat.
Facilități în plus pentru turiști
Hotelierii de pe litoral se străduiesc ca an de an să vină în întâmpinarea turiștilor cu locații renovate, dar și facilități în plus. Dacă în trecut, zborul cu elicopterul peste stațiunile de la malul mării era doar un vis frumos, acum doritorii pot avea acces și la această facilitate. Plimbarea cu elicopterul este disponibilă pentru unele dintre hotelurile de 4 și 5 stele, aceasta fiind uneori un bonus la cazare, sau în alte cazuri este contracost.
Proprietarii unităților de cazare au grijă să creeze și spații de joacă pentru copii, astfel încă vacanța să fie relaxantă și pentru părinți, dar nu uită să își îmbunătățească meniul de la an la an.