Dacă pâna anii trecuți se credea că obținerea cetățeniei în Statele Unite ale Americii este un lucru foarte dificil, acum că au fost publicate condițiile pe care un străin trebuie să le îndeplinească la obținerea cetățeniei  în unele tări, cetățenia pentru Statele Unite a devenit floare la ureche.

Iată care sunt țările în care cetățenia este foarte greu de obținut:

Vaticanul cel mai mic stat din lume are niște reguli foarte stricte în privința acordării cetățeniei și anume poți deveni cetățean doar dacă esti un cardinal care trăiește în Vatican sau Roma, diplomat reprezentând Sfântul Scaun sau dacă locuiești în Vatican ca angajat al Bisericii Catolice.

Liechtenstein o țară cu o populație de 40 000 de oameni situată între Austria și Elveția are ca și condiții de acordare a cetățeniei renunțarea la oricare altă cetățenie și petrecerea a 30 de ani în această țară. Un lucru foarte important este că vecinii te pot vota după o perioadă de 10 ani, iar fiecare an înainte de a îndeplini 20 de ani se numără doi și se scad din totalul de 30.

Bhutan o țară aflată la poalele munților Himalaya a accepat să fie vizitată de turiști în 1974, însa ceea ce face ca acordarea cetățeniei să fie un lucru aproape imposibil este faptul că un copil trebuie să aibe ambii părinți bhutaneni pentru a primi cetățenia. Potrivit legislației bhutaniene oricine lucrează pentru guvern poate aplica pentru acordarea cetățeniei după 15 ani.

Pentru Quatar lucrurile sunt de asemenea complicate în ceea ce privește acordarea cetățeniei. Aici nu vei primi cetățenia decât tatăl tău este cetățean sau ambii părinți sunt cetățeni ai Quatarului, sau dacă locuiești de cel puțin 25 de ani fără a părăsi țara mai mult de două luni.