Reclamă

Cele mai multe țări ale lumii sărbătoresc trecerea în noul an pe 31 decembrie. Altele sărbătoresc în ianuarie. Etiopia sărbătorește în septembrie, iar ei se află acum în anul 2014. Surprinzător sau nu, ei folosesc un alt timp de calendar ce conține 13 luni.

Etiopia este o țară aflată pe continentul african, iar populația are multe lipsuri. Aceștia suferă din cauza sărăciei și a războiului. În momentul trecerii în noul an, se fac festivaluri pe străzi și, în ciuda suferințelor, etiopienii vor să se distreze.

În Etiopia un an are 13 luni

Aceștia se ghidează de pe un alt calendar. Calendarul etiopian este în urmă cu 7 ani și 8 luni față de cel gregorian, care cel mai frecvent utilizat. Acest lucru s-a întâmplat deoarece nașterea lui Iisus Hristos a fost calculată în moduri diferite. În momentul în care Biserica Catolică a schimbat anul și s-a ajuns la anul 500 d. Hr., Biserica Ortodoxă din Etiopia nu a făcut-o. Astfel, noul în începe pe 11 sau 12 septembrie, în funcție de anul bisect, după calendarul gregorian.

Pentru locuitorii din Etiopia este destul de simplu să calculeze câte luni are un an și câte zile. Astfel că un an conține 13 luni, 12 dintre ele au 30 de zile, iar ultima lună are doar cinci zile sau șase, dacă este an bisect.

Totodată și timpul se calculează diferit pentru o singură zi. 24 de ore cât ține o zi se împarte în două părți egale de câte 12 ore care încep de la 6 dimineața. În acest fel, mijlocul zilei și al nopții vor fi la ora 6 în țara africană.

Social Media

Alte informații despre Etiopia

  • Este singura țară africană care are religia ortodoxă și sărbătorește Crăciunul. Este a doua cea mai mare comunitate ortodoxă după Rusia.
  • Țara nu a fost niciodată colonizată, față de vecinii săi. Doar Italia a încercat să o cucerească de două ori, dar de fiecare dată, armata a fost înfrântă
  •  Populația țării este de peste 105 milioane de locuitori. În acest fel, este a doua țară ca număr al populației din Africa, după Nigeria.
  • Limba oficială este amharica și se vorbesc peste 80 de limbi și dialecte. Cele mai folosite sunt amharica, engleza, araba și oromo. Aceștia au și un alfabet propriu format din 209 simboluri, numit abugita.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro