Despărțirile pot avea un impact puternic asupra subconștientului nostru. Înțelegând acest lucru, autoritățile din Noua Zeelandă au lansat o campanie unică pentru a ajuta tinerii să treacă mai ușor peste despărțirile dureroase. 

În cadrul acestei campanii, numită Love Better, generația Z poate intra pe o platformă prin care pot discuta cu profesioniști despre fostele lor relații și alte subiecte de interes. De asemenea, tinerii au la dispoziție videoclipuri, articole și podcasturi. Scopul campaniei este de a oferi instrumentele necesare tinerilor pentru a trece mai ușor peste despărțiri și a preveni efectele negative asupra sănătății mintale. 

Aolescenții din Noua Zeelandă primesc ajutor de la stat pentru a depăși despărțirile dureroase

Campania se adresează adolescenților, încurajându-i să discute deschis despre experiențele lor și să împărtășească modul în care au gestionat despărțirile. În videoclipuri, tinerii povestesc despre propriile lor experiențe și oferă sfaturi pentru a depăși acest moment dificil din viața lor. Un tânăr a declarat că a simțit nevoia să îl blocheze pe fostul partener de cuplu pe rețelele sociale și a învățat cum să iasă din această situație dificilă. 

În ceea ce privește sprijinul acordat de stat, ministrul Asociației pentru Dezvoltare Socială, Priyanca Radhakrishnan, a anunțat că Guvernul Noua Zeelandă va aloca 6,4 milioane de dolari neozeelandezi (3,7 milioane de euro) pentru această campanie în următorii trei ani.  

Țara în care Guvernul îi ajută pe tineri să treacă peste despărțirile dureroase. Se dau peste 3 milioane de euro
Pixabay.com

„Despărțirile pot avea un impact negativ asupra sănătății mintale”

Priyanca Radhakrishnan a explicat că despărțirile pot avea un impact negativ asupra sănătății mintale și că este important să se ofere tinerilor suportul necesar pentru a trece peste momentul dificil și a preveni efectele negative pe termen lung. 

Cercetările din 2022 arată că aproape 80% dintre tinerii din Noua Zeelandă, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, au fost într-o relație și 87% dintre aceștia au suferit.  

Cifrele arată că majoritatea tinerilor nu sunt încrezători în capacitatea lor de a pune capăt unei relații fără a provoca rău. În acest context, campania Love Better reprezintă o inițiativă importantă pentru a oferi tinerilor sprijinul de care au nevoie pentru a-și gestiona relațiile și a trece peste despărțiri dureroase.