În Indonezia au loc zilnic patru cutremure. Dar există multe alte lucruri neobișnuite despre această vastă națiune arhipelagică.

Indonezia este din nou în atenția presei pentru un fenomen natural care se întâmplă foarte frecvent în această țară.
Luni, un cutremur puternic, urmat de o serie de replici, a lăsat o serie de distrugeri și a ucis peste 160 de persoane.

Salvatorii caută acum supraviețuitori prinși sub dărâmăturile clădirilor prăbușite. Rapoartele au declarat că epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 5,6 a fost în apropierea orașului Cianjur, în zona muntoasă Java de Vest, la aproximativ 75 km sud-est de capitala Jakarta.

Pe lângă victime, autoritățile au declarat că peste 300 de persoane au fost grav rănite și alte cel puțin 600 au suferit răni ușoare. Nu a fost imediat clar câte persoane au dispărut în urma cutremurelor. Cum spitalele sunt deja copleșite, pacienții au fost văzuți întinși pe targă și pe paturi în corturile instalate afară, cu perfuzii în brațe, în timp ce așteptau îngrijiri suplimentare.

Sursa: Social media

Țara cu peste 270 de milioane de locuitori este frecvent lovită de cutremure, erupții vulcanice și tsunami din cauza poziției sale pe arcul de vulcani și linii de falie din bazinul Pacificului, cunoscut sub numele de „Inelul de Foc”.

Inelul de Foc al Pacificului este cea mai mare centură de cutremure din lume, cu linii de falie care se întind din Chile până în Japonia și Asia de Sud-Est. De aceea, Indonezia are parte de aproximativ patru cutremure mici în fiecare zi.

Dar acesta este doar un fapt neobișnuit despre această mare națiune arhipelag, care cuprinde peste 14.700 de insule.

Haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre ele:

Cel mai mare arhipelag din lume: Un arhipelag este un grup extins de insule. Indonezia este cel mai mare stat arhipelagic din lume, întinzându-se pe o distanță de 5.120 de kilometri de la est la vest și 1.760 de kilometri de la nord la sud.

Locul de reședință a peste 100 de animale pe cale de dispariție: Dragonul de Komodo nu este singurul animal pentru care Indonezia este renumită. Se întâmplă ca țara să fie terenul de joacă pentru peste 100 de animale pe cale de dispariție, precum tigrul de Sumatra, rinocerul de Sumatra, urangutanii, anoa (cel mai mic bivol din lume), frumosul Merak sau Peafowl, broaștele țestoase marine și Tarsierul Tarsius.

Locul unde se află cea mai mare floare din lume: Rafflessia Arnoldia, cunoscută și sub numele de floarea cadavrului pentru mirosul său respingător, este originară din Indonezia. Rafflesia arnoldii este una dintre cele trei flori naționale din Indonezia, celelalte două fiind iasomia albă și orhideea lunii.