Țara din Europa care a fost deschisă recent pentru a primi forță de muncă din afară este Germania. Nemții pun la dispoziție mii d elocuri de muncă în domenii diverse.De la sezonieri până la joburi pe perioada nedeterminată în diferite sectoare de activitate. Țara este pregătită să le ofere emigranților salarii semnificative, raportat muncii pe care o îndeplinesc.
Țara posibilităților deschisă emigranților
Țara deschisă pentru români sau alte naționalități care își dorec să muncească și-a scos la înaintare ofertele de muncă. Cei sezonieri sau necalificatii pot câștigă dublu fără de remunerația din România, dacă își doresc. Cu un program de muncă de 8-12 ore, cazare și masă, salariul unei persoane care este la cules de legume de exemplu poate ajunge la 1500 de euro. Și domenii precum cel sanitar sau comercial acceptă aplicanți din străînătate.
Nu doar Germania se aliniază acestui trend. Țara imediat poziționată după Germania care a așteptat românii la muncă a fost Austria. Românii nu au stat pe gânduri și în ultima perioada au aplicat int-un număr mare pentru un job în străînătate.
Potrivit platformei sjobs, peste 20.000 de aplicări au fost înregistrate pentru locurile de muncă din afară țării. Respectiv, românii și-au exprimat dorința de a munci în Germania, Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Grecia. Pentru un plus de venit romanii din straintate isi pot recupera taxele si impozitele completand un formular pe taxe.ro
Întorși de frică infectării
Țara noastră a fost mai populată cu 1, 3 milioane de români în ultimele două luni. Aceștia s-au întors din străînătate de teamă din cauza noului virus. Totodată mulți dintre ei s-au trezit în situația în care au rămas fără locuri de muncă.
”Sunt mulţi români care au aşteptat momentul în care să se simtă cât de cât siguri să se întoarcă la muncă în afara ţării, însă, faţă de anii trecuţi, încă vedem o rezervă în dorinţa de a pleca. Unul dintre motive este acela că oamenii au început să ia în calcul mai multe aspecte atunci când se decid să emigreze, cum ar fi certitudinea că viitorul angajator le va oferi asigurare de sănătate sau că vor avea un salariu suficient de mare încât să îşi poată permite îngrijiri medicale sau spitalizare în cazul unei posibile infectări cu coronavirus. Înainte de perioada aceasta, rar era condiţionată plecarea din ţară de astfel de criterii”, spune Bogdan Badea, CEO al platformei ejobs.