Țara care respinge ajutorul din partea Uniunii Europene vine cu noi pretenții. Astfel, Guvernul din Finlanda a suținut că va respinge crearea fondului european de relansare a economiei. Acesta ar fi fost în valoare de 750 de miliarde de euro dacă planul urmă să fie păstrat conform anunțuri . Țara a formulat deja și o serie de noi condiții cu care ar fi dispusă să cadă la pace.

Reclamă

Țara care impune noi condiții Comisiei Europene

Țara care a auntat că nu acceptă creare fondului de ralansare în formă actuală, va fi prezența de altfel pe 19 iunie la dezbatere. În cadrul discuțiilor, toate cele 27 de state membre vor analiză propunerea executivului de a ridică o datorie uriașă. Respectiv , o cifra de 750 d emilioane de euro (845 miliarde de dolari) . Scopul în acest sens este de a majoră cheltuielile comune la 1, 1trilionae de euro în următorii 8 ani. Țara care acum se opune ar putea avea un rol deisiv pentru că pachetul având nevoie de un sprijin unanim al statelor membre. Țară noastră ar putea primi după această etapă suma de 32 de miliarde de euro.

Reclamă

Țara care respinge ajutorul diin partea UEFinlanda are condiții noi

Țara care inițial s-a opus este dispusă să facă negocieri, anunțând public acest lucru.Principala cerință a Filandei este că principalele cote de pachet să fie reduse și creditul să fie crescut.Mai mult, finlandezii vor că volumul pachetului financiar să fie diminuat  dar și durata programului să fie scurtată la rândul ei.Totodată, și termenul d escadenta al împrumuturilor ar urmă să fie scurtat. propunerea comisiei în acest caz este de 30 de ani. Faptul că țară membră a UE este rezervată în acest caz consolidează de fapt opoziția vizavi de planul Comisiei acceptat de alte state. Austria, Danemarca, Olanda, Suedia șiau exprimat deja acordul pentru a acccepta împrumutul.