Austria este țara care în doar câteva zile va renunța la lockdown. Aceasta veste nu poate decât să îi bucure, având în vedere restricțiile impuse în ultima vreme. 

Austria renunță la lockdown

În cursul zilei de astăzi, autoritățile de la Viena au venit cu anunțul așteptat de toți: restricțiile vor fi ridicate. În cazul Austriei, restricțiile au fost impuse mai ales persoanelor nevaccinate anti Covid-19. De luni, cei care nu sunt vaccinați scapă de măsurile impuse. Autoritățile au precizat și motivul pentru care au luat această decizie. Presiunea pusă pe sistemul sanitar nu mai este așa de mare. Chiar și așa, numărul celor testați pozitiv la virusul SARS-CoV-2 este în creștere.

Astăzi, când a fost făcut public anunțul, s-a înregistra un număr record de noi cazuri. Peste 30.000 de persoane au fost testate pozitiv la virusul Covid-19. Până săptămâna viitoare, când intră în vigoare această măsură, persoanele nevaccinate au voie să se deplaseze doar la locul de muncă sau la cumpărături.

Țara care renunță la lockdown! Ce se întâmplă, totuși, cu persoanele nevaccinate anti COVID-19
Pixabay.com

Autoritățile au declarat că impunerea unor măsuri persoanelor nevaccinate anti Covid-19 poate fi aplicată doar în cazul în care sistemul sanitar nu mai poate face față presiunilor impuse de un număr mare de cazuri. Ceea ce toți cetățenii speră și implicit autoritățile este ca situația epidemiologică să nu agraveze și să nu fie nevoie de alte măsuri dure.

,,Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei ameninţări de supraîncărcare iminentă a capacităţilor de terapie intensivă”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.

Chiar dacă de luni persoanele nevaccinate nu mai sunt condiționate de lockdown, tot vor exista anumite restricții pentru această categorie. Accesul celor care nu s-au vaccinat este restricționat în ceea ce privește restaurantele, locurile de joacă sau cafenele. În urmă cu doar câteva zile, autoritățile din Austria au precizat că îndeamnă ca toți adulții să se vaccineze anti Covid-19.