Germania a anunțat joi un lockdown la nivel național doar pentru cei nevaccinați. Liderii țării susțin planurile de vaccinare obligatorie!
Persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul în toate spațiile, cum ar fi supermarketurile și farmaciile. Este o măsură ce se vrea a fi adoptată tocmai pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut joi de către cancelarul Angela Merkel și succesorul său, Olaf Scholz, în urma discuțiilor de criză cu liderii regionali.
Situația se complică în Europa
Angela Merkel și Olaf Scholz au susținut și propunerile de vaccinare obligatorie, care, dacă vor fi votate prin parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie. Măsurile acestea par stricte, dar se întâmplă doar din cauza situației în care Germania continuă să se afle. Cel de al patrulea val coronavirus care a copleșit deja unitățile de terapie intensivă din unele regiuni. Miercuri, autoritățile sanitare au raportat 67.186 de noi infecții și 446 de decese cauzate de COVID-19. Pentru ca mai mulți cetățeni ai Germaniei să se vaccineze, guvernul federal se pregătește, de asemenea, să introducă vaccinarea obligatorie în zonele cu persoane deosebit de vulnerabile. În acest timp un mandat general de vaccinare va fi votat de parlament „în viitorul apropiat”. Potrivit documentului, guvernul și statele vor lucra pentru a oferi prima și a doua doză de vaccin tuturor celor care le solicită asta până la Crăciun. Din luna februarie, situația o să se schimbe cu totul.
Nu doar Germania!
Guvernul Austriei îi blamează pe cei nevaccinați, spunând că din cauza lor au ajuns în această situație. Guvernul anunță un nou lockdown, dar doar pentru cei care nu s-au vaccinat. În justificarea noii politici a țării sale, cancelarul austriac, Alexander Schallenberg, a declarat: „Scopul meu este foarte clar: să-i fac pe cei nevaccinați să se vaccineze, nu să-i închid pe cei nevaccinați”. Măsura este o încercare de a determina oamenii să se vaccineze fără ca vaccinarea să fie obligatorie. În acest sens, poate fi considerată mai puțin intruzivă în ceea ce privește drepturile omului decât vaccinarea obligatorie.