Pandemia pare departe de a ajunge la final. Omicron, noua variantă a virusului, s-a răspândit în aproape toată lumea și determină o creștere îngrijorătoare a noilor cazuri de îmbolnăviri. În consecință, au fost luat noi măsuri de prevenire a răspândirii acesteia. Italia introduce vaccinarea anti-covid obligatorie pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani.

Italia este una dintre țările care a fost destul de afectată de virusul SARS-CoV-2. De la începutul au fost înregistrate 6.756.035 de cazuri de persoane infectate, dintre care 5.196.642 s-au vindecat, iar 138.276 au decedat. Numărul de noi îmbolnăviri crescut semnificativ de la început anului, așa că Italia a anunțat noi măsuri de prevenire.

În ultimele cinci zile, Italia a raportat peste 630.000 de noi cazuri de îmbolnăviri. Această creștere alarmantă a determinat autoritățile să vină cu noi măsuri de prevenire destul de stricte. Mai exact, a fost introdusă vaccinare obligatorie pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

Țara care a introdus vaccinarea obligatorie anti-covid pentru persoanele de peste 50 de ani
Pixabay

Italia introduce vaccinarea obligatorie

După ce s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri, guvernul italian a decis introducerea măsurii de vaccinare obligatorie pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Mai exact, această măsură este valabilă pentru persoanele care nu lucrează.

În ceea ce privește  persoanele care au trecut de pragul vârstei de 50 de ani și lucrează, aceștia trebuie să aibă un certificat de vaccinare. Certificatul verde se obține doar în condițiile în care o persoană a trecut prin boală sau este vaccinată cu schema completă.

„Dorim să încetinim curba contaminărilor. Să îi detreminăm pe italienii care nu au fost încă vaccinaţi să facă acest lucru. Intervenim în special la grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate. Facem asta pentru a reduce presiunea asupra spitalelor şi pentru a salva vieţi”, a declarat premierul Mario Draghi, în ședința de guvern.