Grecia va impune o amendă pentru bătrânii nevaccinați.

Grecia apelează la măsuri drastice fiindcă vârstnicii nu vor să se vaccineze.

S-a implementat un sistem în cadrul spitalelor, unde se vor monitoriza persoanele nevaccinate trecute de vârsta de 60 de ani. Acestea vor fi amendate începând de dumincă 16 ianuarie cu 100 de euro pe lună. Suma va trebui plătită până când persoana alege să-și administreze serul aîpotriva Covid-19. Pentru această categorie de vârstă, guvernul elen a stabilit că vaccinarea este obligatorie, notează Agerpres.

Decizia a fost luată în urma deceselor cauzate de coronavirus, precum și a altor probleme de sănătate de care suferă vârstnicii. Nouă din zece cazuri de decese la această categorie de vârstă au fost la persoanele nevaccinate. Este considerată o problemă reală și s-au impus măsuri drastice pentru a avea grijă de populația elenă.

„Din 16 ianuarie se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege şi se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro atât timp cât aceste persoane nu sunt vaccinate.” , a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou.

Pixabay

Vaccinarea este obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că vaccinul este obligatoriu pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Termenul lăsat ca aceste persoane să își facă o programare este până pe 16 ianuarie. Deși, s-a stabilit că vaccinul este obligatoriu, foarte mulți vârstnici nu s-au programat pentru vaccinare, așa că guvernul a recurs la noi metode de a-i constrânge să-și administreze serul împotriva Covid-19. Conform datelor oficiale, la sfârșitul lunii noiembrie, aproape 67% din populația generală a țării a fost vaccinată. Dintre adulți s-au vaccinat 79%.

Pandemia de Covid-19 a produs mari dezastre în Grecia, fiindcă numărul de decese a depășit peste 20.000. Rata de mortalitate a crescut din noiembrie, ceea ce s-a dovedit a fi un dezastru. Pentru a reuși să învingă virusul, guvernul elen a adoptat mai multe reguli la care toată lumea este obligată să se supună pentru a trece cu bine de această perioadă nefastă.

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.